wat kost daglenzen per dag

14/03/2023 door Matan Klever with 0 comments

Wat kosten Daglenzen per Dag? Goedkoopste prijs (v.a. €1,03)


Als je wil overstappen naar daglenzen, is het handig om te weten wat dit precies gaat kosten. Het is natuurlijk fijn om scherp te kunnen zien zonder bril, maar het moet wel betaalbaar blijven.

De kosten van contactlenzen en dus ook van daglenzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de lenzen. Over het algemeen liggen de kosten van daglenzen tussen de 75 cent en 1 euro per dag per lens.

Dit lijkt misschien duurder dan maandlenzen, maar bedenk wel dat je bij daglenzen geen extra kosten hebt voor lenzenvloeistof en je elke dag met een nieuwe schoon paar lenzen begint.

Kosten Daglenzen per dag

Merk Daglenzen Prijs voor beiden ogen
Acuvue Oasys Max 1-day € 2,67
Ultra One Day Baush+Lomb € 1,86
Precision1 € 1,43
Miru 1 day € 1,36
Focus Dailies All Day Comfort € 1,03
MyDay Daily Disposable € 1,24

 

Hoe bereken je de kosten van daglenzen?

Als je daglenzen koopt, kan je meestal kiezen uit een doosje van 30 of 90 lenzen. Bij het kopen van een grotere hoeveelheid ben je altijd minder per lens kwijt.

Om de kosten per dag te berekenen voor een verpakking van 30 lenzen moet je dit maal 2 doen, want je bestel altijd twee doosjes: één voor je linkeroog en één voor je rechteroog. En dit moet door 30 dagen delen om de kosten per dag te krijgen. Stel dat het doosje 20 euro kost, dan zijn de kosten per maand 40 euro voor 2 doosjes delen door 30 lenzen is dus ongeveer €1.33 per dag.

Bereken eenvoudig de kosten van daglenzen per jaar met deze Lenzen Kosten Calculator.

Zo bereken je ook de kosten van daglenzen op een langer termijn in verhouding met andere daglenzen of maandlenzen, en kan je de prijzen eenvoudig vergelijken.

Wat Kosten Torische Daglenzen?

Over het algemeen zijn daglenzen met cilinder duurder dan gewone daglenzen. Dit komt omdat de productie van lenzen met cilinder een extra stap vereist om de cilindrische afwijking correct te compenseren.

Ondanks de hogere kosten bieden daglenzen met cilinder veel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen met astigmatisme omdat ze een scherper en helderder zicht kunnen bieden dan gewone lenzen. Bovendien hoeven ze niet regelmatig te worden schoongemaakt en opgeborgen, wat kan bijdragen aan een betere hygiëne en minder kans op ooginfecties.

Kosten Torische daglenzen per dag?

Merk Torische Daglenzen Prijs voor beiden ogen
  Precision1 for Astigmatism € 1,93
  Dailies AquaComfort Plus Toric € 1,43
  1-Day Acuvue Moist for Astigmatism € 1,43
  Biotrue ONEday for Astigmatism € 1,37
  Soflens Daily Disposable Astigmatism € 1,10
  Biomedics 1Day Extra Toric € 1,33

 

Wat Kosten Multifocale daglenzen?

Als je op zoek bent naar multifocale daglenzen, kunnen ook hier de kosten variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de multifocale lenzen.

Over het algemeen zijn multifocale daglenzen duurder dan gewone daglenzen, vanwege de extra technologie die nodig is om meerdere sterktes te kunnen bieden. De kosten van multifocale daglenzen kunnen variëren van ongeveer € 1,50 tot € 3,50 per lens.

Kosten Multifocale daglenzen per dag?

Merk Multifocale Daglenzen Prijs voor beiden ogen
  DAILIES AquaComfort Plus Multifocal € 1,52
  1 Day Acuvue Moist Multifocal € 1,65
  Proclear 1 day multifocal € 1,46
  Acuvue Oasys Max 1-day Multifocal € 2,93
  Clariti 1 day multifocal € 1,85

 

Voordelen van Daglenzen

Er zijn verschillende voordelen aan het dragen van daglenzen, het biedt je de vrijheid om elke dag een nieuwe, frisse lens te dragen. Waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het schoonmaken en opbergen van de lenzen.

Dit zorgt niet alleen voor betere hygiëne en minder kans op ooginfecties, maar het is ook ideaal voor mensen met een actieve levensstijl die geen tijd hebben voor gedoe met lenzen of mensen die veel achter het scherm zitten.

Bovendien zijn daglenzen vaak comfortabeler dan andere soorten contactlenzen en helpen ze de gezondheid van je ogen te verbeteren, en dus zijn daglenzen het beste voor gevoelige ogen. Het is belangrijk om een goede keuze te maken bij het kiezen van de juiste daglenzen die passen bij je levensstijl.

Waar kan je goedkope daglenzen bestellen?

Goedkope daglenzen kan je bestellen bij verschillende webshops, zoals LensOnline.nl, 123Lens.nl en VisionDirect.nl. Het is belangrijk om de prijzen eerst te vergelijken, zodat je de goedkoopste lenzen kunt bestellen. Let er ook op dat je de juiste sterkte bestelt en dat de lenzen geschikt zijn voor jouw ogen.

Een andere manier om geld te besparen is met een lenzenabonnement bij opticiens zoals Pearle en Eyewish, je kunt hier zien wat een contact lens abonnement kost.

Of ga op zoek te gaan naar kortingscodes en promoties. Veel site bieden kortingen aan voor nieuwe klanten, dus als je nieuw bent in het dragen van daglenzen, kun je profiteren van deze aanbiedingen.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.