Lenzen Fabrikanten

Contactlens fabrikanten

Bausch & Lomb

bauch lomb vergelijken

Bausch & Lomb is een Amerikaans bedrijf, opgericht in Rochester, New York, en een van ’s werelds grootste leveranciers van contactlenzen. Het bedrijf werd in 1853 opgericht door de opticien een Duitse immigrant John Jacob Bausch, en de financier, Henry Lomb. In de beginjaren maakte Bausch & Lomb revolutionaire rubber brilmonturen en diverse oogzorgproducten, die een hoge mate van productie vereiste en nauwkeurigheid. Vervolgens produceerde Bausch & Lomb zijn eerste optische kwaliteit glas en ontwikkelde zij de zonnebril voor het leger in de Eerste Wereldoorlog.
In 1971 introduceerde Bausch & Lomb zijn eerste zachte contactlens, en tot op heden is Bausch & Lomb met onder andere de Purervion silicone hydrogel lens, nog steeds een van de grootste wereldwijde leverancier van oogzorgproducten.

 

Johnson & Johnson

johnson johnson lenzen vergelijkenJohnson & Johnson Vision Care begon in 1959 onder de naam Frontier Contact Lenses, een klein bedrijfje in Buffalo, New York die harde contactlenzen maakte. Naarmate het bedrijf groeide, opende ze een vestiging in Jacksonville, Florida (USA) onder leiding van Dr. Seymour Marco, een optometrist en een visionair. In 1970 ontwikkelde Dr. Marco etafilcon A, een hydrogel materiaal met een nieuw level in de contactlenzen industrie, en dit brak door de tot de eerste disposable contactlens. In 1987, introduceert Johnson & Johnson in de Verenigde Staten de ACUVUE lens, werelds eerste massamarkt in zachte contactlenzen. Al snel begon Johnson & Johnson de Acuvue lens wereldwijd te verkopen en in 1993 werd dit de meest verkochte contactlens wereldwijd!

In 1990 kwam de nieuwe doorbraak op de markt, met de introductie van de 1-DAY ACUVUE. Een daglens met bewezen voordelen voor de gezondheid van het oog, een steriele lenzen voor dagelijks. Ook groeide de wereldwijde verkoop met kantoren in Japan, Brazilië, Engeland en Singapore. In 1999 werd Johnson & Johnson Vision Care een wereldwijde business, hoewel de naam VISTAKON door het Amerikaanse bedrijf werd gehandhaafd. Verkoopt Johnson & Johnson Vision haar producten vandaag de dag in 103 landen over de hele wereld en is ’s werelds grootste fabrikant van contactlenzen. Meer dan een kwart eeuw na de revolutie in de contactlens industrie, met de introductie van de eerste vervangbare zachte contactlens, Johnson & Johnson Vision brengt ons een gezonde visie, elke dag opnieuw door middel van nieuwe technologieën en innovatieve van zijn producten, zoals de Acuvue Oasys lenzen met Hydraclear Plus technologie .

 

Cooper Vision

cooper vision lenzenCooperVision werd opgericht in 1980, en is een wereldwijde contactlens fabrikant beursgenoteerd op de NYSE Euronext. Cooper Vision heeft meer dan 9.000 medewerkers met een verkoop in meer dan 100 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pleasanton, CA, USA. CooperVision groeide snel. Gedurende de jaren 1980 en 1990, namen ze een aantal bedrijven over en groeide hun aantal producten en productiecapaciteit. Maar ook in onderzoek en ontwikkeling groeide ze snel. In 2005, werd CooperVision werelds op twee na grootste zachte contactlens fabrikant. In het jaar 2011 vierden CooperVision een mijlpaal in het bereiken van meer dan $ 1 miljard in de wereldwijde verkoop. Ook in de laatste jaren is Coopervision druk bezig met het verbeteren van de visie en het comfort van contactlensdragers.

 

Alcon

Ciba vision alcon lenzen vergelijkenAlcon voorheen genaamd CIBA VISION werd opgericht in 1945 in Fort Worth, Texas, USA. Het bedrijf begon als een kleine apotheek in Fort Worth en werd vernoemd naar de oprichters, apothekers Robert Alexander en William Conner. CIBA VISION was de eerste die op de markt kwam met een zichtbaar getinte zachte contactlens, genaamd CIBASOFT. In 1984 lanceerde Ciba Vision SOFTCOLORS, één van de eerste Kleurlenzen op de markt. In 2014 breidt Alcon haar DAILIES AquaComfort Plus familie uit, met de introductie van multifocale en torische contactlenzen. In 2016 werden er twee nieuwe contactlens innovaties gelanceerd: Dailies Total1 multifocaal, de eerste en enige water gradiënt lenzen, ontworpen voor mensen met presbyopie. En AIR OPTIX met HydraGlyde, die SmartShield Technologie en HydraGlyde Vocht Matrix combineert , voor een unieke combinatie van depositobescherming en het langdurig hydrateren van het lensoppervlak.

Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenLentiamo lenzen vergelijken