Contact Lenses Cost Calculator

Contactlens Kosten CalculatorWaarom is het handig om de prijs van je lenzen vooraf te berekenen?

Lenzen zijn voor velen een ideale oplossing voor oogcorrectie. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, discreet en bieden helder zicht. Maar voordat je beslist om contactlenzen te dragen, is het belangrijk om de kosten te overwegen. 

Het is namelijk handig om vooraf de prijs van je lenzen te berekenen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kan dit eenvoudig doen met behulp van de lenzen kosten calculator hierboven.


Hoeveel kosten lenzen gemiddeld per maand?

Hoeveel contactlenzen kosten kan variëren, afhankelijk van de gekozen opties. Het hangt af van het soort lens dat je kiest, de kwaliteit van de lens en de duur van het dragen. Dus als je een strak budget hebt, is het verstandig om de prijzen te vergelijken en te kijken welke optie het beste bij jou past.


Hoeveel kosten lenzen jaarlijks?

Wanneer we kijken naar de jaarlijkse kosten van contactlenzen, wordt de keuze van de lenzen belangrijker. Afhankelijk van het soort contactlenzen dat je kiest, kan de jaarlijkse prijs variëren. 


Wat is goedkoper: daglenzen of maandlenzen?

De keuze tussen dag- of maandlenzen kan de kosten van contactlenzen aanzienlijk beïnvloeden. In het algemeen zijn maandlenzen goedkoper dan daglenzen, vooral als je van plan bent om ze langdurig te dragen. 

Met maandlenzen hoef je minder lenzen te kopen maar heb je wel nog de kosten voor lensvloeistof erbij. Zelfs met deze extra kosten zijn de beste daglenzen duurder dan maandlenzen, omdat je elke dag een nieuwe lens moet dragen.

Maandlenzen daarentegen hoef je slechts elke maand te vervangen en dit kan resulteren in een jaarlijkse groot verschil.


Andere factoren die van invloed zijn op de prijs

Naast het type lens dat je draagt, zijn er nog andere factoren die de kosten van contactlenzen kunnen beïnvloeden, waaronder:

  • Merk: Sommige lens merken zijn duurder dan andere, en sommige mensen hebben specifieke voorkeuren voor bepaalde merken die duurder zijn. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat alleen omdat een merk duurder is, dit niet per se betekent dat het beter is of meer geschikt is voor jouw ogen. Het is altijd goed om eerst naar een oogarts of opticien te gaan voordat je een merk contactlenzen kiest.

  • Recept sterkte: Als je een sterkere of ingewikkeldere recept sterkte hebt, kan dit invloed hebben op de kosten van je lenzen.

  • Online kopen: Soms kun je geld besparen door online contactlenzen te kopen in plaats van bij je opticien. Zorg er wel voor dat je het merk en het type lens krijgt dat je nodig hebt, en controleer of de verkoper een geldige licentie heeft om contactlenzen te


Naast de kosten van de lenzen zelf zijn er andere dingen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld, als je astigmatisme of een andere oogafwijking hebt, heb je waarschijnlijk torische of multifocale lenzen nodig, die meestal duurder zijn dan gewone lenzen.  

Al met al kan het berekenen van de kosten van contactlenzen vóór een aankoop en het online vergelijken van lenzen je geld besparen en je helpen een weloverwogen beslissing te nemen. 

Door factoren zoals het type lens, de hoeveelheid, het merk, bij welke site deze lenzen het goedkoopst worden verkocht en aanvullende uitgaven te overwegen, kan je bepalen welke optie het meest betaalbaar en handig voor je is.  

Vergeet niet om een oogarts of opticien te raadplegen voordat je zeker weet welke lens bij jouw ogen past en aarzel niet om je lenzen online te bestellen, zodat je geld kunt besparen zonder de gezondheid van jouw ogen in gevaar te brengen.

Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol