Hoeveel kosten contactlenzen?

Hoeveel contactlenzen kosten is erg afhankelijk – Wat voor soort lenzen je kiest en waar je ze gaat kopen.

Andere factoren die van invloed kunnen hebben op je de kosten, zijn kortingen bij de opticien, aanbiedingen van contactlenzen bij de verschillende online lenzenwinkel en uiteraard de fabrikant die vaak ook kortingen en gratis proeflenzen aanbiedt. Ook kan je veel geld besparen als je een grotere hoeveelheid lenzen in een keer koopt, bij het kopen van contactlenzen voor een jaarlang krijg je meestal een flinke korting (let wel op de houdsbaarheid datum!)

Omdat deze factoren een grote invloed hebben op de prijzen en prijzen ook vaak veranderen, is het moeilijk om nauwkeurig te beschrijven wat lenzen nauw exact kosten. Maar een populair merk van vervangbare zachte lenzen worden meestal verkocht tegen een verkoopprijs van €22 tot €26 voor een doos van zeslenzen. Welke contactlens heeft jouw voorkeur? dagelenzen, weeklenzen of maadlenzen , dit al hangt af hoe vaak jij je contactlens wil vervangen. Als je ongeveer elke twee weken je lenzen vervangt,  betekent  dit dat je ongeveer vijf dozen nodig hebt  (30 lenzen) per oog, of een totaal van 10 dozen per jaar. Dit komt op een jaarlijkse bedrag van ongeveer €220 tot €260.

Astigmatisme lenzen prijzen

Bij Astigmatisme lenzen liggen de prijzen een stuk hoger.  Zachte contactlenzen voor, ook genaamd torische lenzen, kosten vaak tussen de €50 tot €70 voor een doos van zes lenzen. Dus als je jouw torische lenzen om de twee weken vervangt, zijn de jaarlijkse lens kosten ongeveer €500 tot €700. In sommige gevallen wordt er door de oogarts aanbevolen om de torische lenzen minder vaak te vervangen, dat verlaagt de kosten.

✔ Vergelijk de prijzen voor torische lenzen

✔ Biomedics 1Day Extra Toric v.a €20.95

 

Kleurlenzen prijzen

Gekleurde lenzen die keur van je ogen veranderen zijn duurder dan gewone lenzen of lenzen met slechts een lichte handling tint (die je helpt als je de lens laat vallen). Verwacht dat je ongeveer 50 tot 80 procent meer zal betalen voor kleurlenzen dan voor normale zachte lenzen, ook als deze kleurlenzen geen sterkte hebben.

Vergelijk de prijzen voor Freshlook kleurlenzen

 

Daglenzen prijzen

Daglenzen moeten worden weggegooit na eenmalig gebruik. Deze lenzen worden doorgaans verkocht in dozen van 30 lenzen en worden meestal verkocht tegen een adviesprijs van €15 tot €20 per doos. Met behulp van deze schatting per doos zullen de jaarlijkse lens kosten voor daglenzen tussen de €400 tot €600. Maar als je meerdere dozen tegelijk, bijvoorbeeld daglenzen voor een jaar zal bestellen, krijg je meestal een aanzienlijke korting, waardoor de totale kosten voor een jaar lang dagelenzen aanzienelijk minder zullen zijn

Bijvoorbeeld: 1 day acuvue TruEye bij lenway.nl

1 verpakking kost: €82,90

bij aankoop van 4 verpakkingen betaal je per verpakking: €74,61

Je betaald 12X €82,90= €994.80   inplaats van 12X 74,61= €896.04 – Dit scheelt per jaar €98.80

Vergelijk de prijzen voor 1 day acuvue TruEye

Maandlenzen prijzen

Maandlenzen met een langdurig gebruik van30-dagen kosten meestal tussen de €200 tot €250. Siliconen hydrogel maandlenzen kosten ongeveer €30 tot €50 voor een doos met zes lenzen, en je zult op zijn minst vier of vijf dozen nodig hebben voor een periode van 12 maanden (vooral als je per ongeluk de maandlens verliest of beschadigt, of ze voor minder dan 30 dagen draagt).

Vergelijk de prijzen voor maandlenzen

Harde Zuurstofdoorlatende contactlenzen

Harde zuurstofdoorlatende lenzen worden op maat gemaakt voor elke patiënt. Omdat ze niet in massa worden geproduceerd, zoals zachte contactlenzen zijn harde lenzen duurder dan zachte lenzen. Hoewel de per-lens kosten van zuurstofdoorlatende lenzen hoger is, kan een enkel paar van harde lenzen gedrurnde een heel jaar lang worden gedragen Dus de jaarlijkse kosten van het dragen van harde lenzen vaak erg vergelijkbaar met de kosten van zachte lenzen. Vraag uw oogarts voor een kostenvergelijking voor uw specifieke visuele behoeften.

Aangepaste contactlenzen

Custom-made contactlenzen zijn beschikbaar in zowel harde en zachte lens materialen. Vaak voorgeschreven maat GP lenzen zijn zuurstofdoorlatende contacten ontworpen om problemen met het gezichtsvermogen als gevolg van keratoconus en andere moeilijk-to-fit-ogen te corrigeren. Aangepaste contactlenzen zijn aanzienlijk duurder dan conventionele huisarts of zachte lenzen.

Vergeet niet de kosten van lenzenvloeistof in rekening te brengen, als je dagelijks je lenzen moet schoonmaken dan komt er nog een bedrag aan lenzenvloeistof bij. Dus om jouw gecombineerde jaarlijkse contactlens kosten voor lenzen en vloeistof vast te stellen, moet je gemiddelt €100 tot €150 erbij optellen.

Met uitzondering van daglenzen waarbij je geen lenzenvloestof nodig hebt. Omdat je deze lenzen na elk gebruik weggooit, vaak is er geen noodzaak voor contactlensvloeistoffen. Toch is het een goed idee als je daglenzen draagt, om een fles lenzenvloeistof bij de hand te houden, voor het geval je de daglens wil schoonmaken of de lenzen opnieuw wil bevochtigen gedurende de dag. Dit geldt vooral als je woont of werkt in een droge of stoffige omgeving.

commentaar

Ben Arman

34 minuten ago

Ik ben het niet een met de bovenstaande info over harde zuurstofdoorlatende lenzen : ze zijn veel beter voor je ogen en veel goedkoper dan zachte lenzen. Bestel van uit de US. Veel keuze en ca. 35 euro per lens incl. Verzendkosten.Doe ik al jaren.

Doortje

34 minuten ago

Beste Ben, Wilt u mij op weg helpen hoe en waar ik die lenzen kan bestellen in de US En moeten de harde lenzen niet op maat gemaakt worden? Ik hoor graag van u, Groeten Doortje

anne-marie van meel

34 minuten ago

Ik draag al 35 jaar harde lenzen. De laatste jaren via Specsavers. De kwaliteit van deze aan mij verkochte lenzen ten bedrage van 120 euro per lens is niet geweldig. Heb sinds 3 jaar al 4 lenzen gebroken. De garantie is 3 maanden. Dus pech als er na die tijd iets gebeurd. Ik ben het meer dan beu met deze opticien voor wat betreft de lenzen. Kun jij mij het emailadres en de naam geven van de firma waar jij de lenzen bestelt in USA. Zou ik heel fijn vinden. Alvast bedankt.

Jeannette

34 minuten ago

Beste Ben, Wilt U mij alstublieft doorgeven bij welke firma ik de harde lenzen kan bestellen in de USA. Ik ben erg benieuwd hartelijk dank! Met vriendelijke groet, Jeannette.

Ruud van Hees

34 minuten ago

Beste Ben, helemaal eens met je commentaar. Ik draag al ruim 40 jaar harde lenzen en ben hierover zeer tevreden. Met name in- en uitdoen gaat veel sneller en makkelijker. Sinds 2 maanden overgegaan op zachte lenzen. Sindsdien al 2 x knalrode ogen agv gesprongen oogader. In 40 jaar nooit gehad. Heb jij voor mij het adres in US waar jij die harde lenzen besteld?

Bart

34 minuten ago

Harde contactlenzen zijn stuk kleiner ten opzichten van zachte lenzen. Daardoor komt er genoeg zuurstof door naar het oog. Tegenwoordig zijn de materiaal van zachte lenzen zo verbeterd dat deze ook genoeg zuurstof door laten naar het oog. Een voordeel bij harde lenzen is dat er een iets kleinere kans geven op een oogontsteking dan zachte lenzen, wanwegen het lens materiaal. Men moet gewoon goed op hygiene letten bij zachte lenzen om infectie etc.. te voorkomen. Een groot nadeel bij harde lenzen ten opzichte van zachte lenzen is de draagcomfort. Iemand die eenmaal harde lenzen draagt zal eraan wennen. Maar met harde lenzen zeker aan het begin, voel je ze echt zitten in het oog en voor sommige mensen is dit moeilijk wennen. Harde lenzen duwen een beetje op de oogbol. Iets wat bij zachte contactlenzen niet het geval is. Hier door is juist extra belangrijk dat een contactlens specialist of optometrist harde lenzen aanmeet. Die kan bepalen welke harde lens het minst druk uitoefent op het oog. Door de druk is er ook iets invloed op het bepalen van de juiste contactlens sterkte. Daarom is het makkelijker om een bril af te wisselen met zachte lenzen dan met harde contactlenzen. Ik zou daarom nooit harde lenzen via het internet bestellen! Dit is ook waarom het groot merendeel van de sites zachte lenzen aanbied en geen harde contactlenzen. Daar is een specialist voor nodig, zachte lenzen is geen probleem om online te bestellen als je exact je merk en sterkte weet. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, Bart

Daan

34 minuten ago

Heeft iemand ervaring met lenzen bestellen bij Alensa, ze zijn goedkoop en hebben ook gratis bezorging...maar ik heb nog nooit van ze gehoord waardoor ik me een beetje zrgen maak. Ik heb all een keer met Eurolens heel veel gedoe gehad met mijn bestelling dus wil zeker weten dat ik het dit keer goed doe. Ik hoor graag jullie mening!

Edenst

34 minuten ago

Ik heb een prima ervaring gehad bij Alensa. Bestellen ging makkelijk en binnen een paar dagen had ik ze in huis precies zo als beschreven.

Alex

34 minuten ago

Weet iemand waar 1 Day Acuvue TruEye lenzen het goedkoopst zijn?

Eduard Robben

34 minuten ago

Volgens mij is dat bij Alensa.nl ze kosten daar € 62.40 Euro! En als je in 1 keer 180 lenzen koopt € 106,9 Je bespaart dan € 17,9 Kijk hier: https://lenzen-vergelijken.nl/1day-acuvue-true-eye/

Eveline

34 minuten ago

Ik volg met veel interesse de discussie en wil toch mijn ervaring delen. Ik heb harde lenzen aangemeten gekregen 33 jaar geleden door DE contactlenzen specialist in Nijmegen. In de loop van jaren ben ik, eerst bij Pearl en daarna bij specsavers, terecht gekomen dat was makkelijk en och waarom niet. Zo ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik vreselijke klachten knipperen alleen was zo pijnlijk aan mijn ogen dus ging ik terug naar de opticien, daar kreeg ik te horen dat mijn ogen beschadigd waren en ik moest mij gaan voorbereiden op het voortaan dragen van een bril. Ik was niet blij met dat nieuws dus ben toen naar de oculenti in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gegaan. De arts schrok van de beschadigingen van mijn ogen, doordat ze bij de opticien steeds grotere lenzen gingen gebruiken, die zouden nog meer zuurstof doorlaten en dat was volgens hun een geweldige uitvinding. Het gevolg daarvan was dat de lenzen in mijn ogen drukte als een soort van vacuüm waardoor de randen van de lens behoorlijke schade hebben veroorzaakt doordat ze sneden in mijn oog, nadat ik de lenzen uit deed kon je een hele afdruk nog op mijn oog zien.. De oculenti arts gaf mij gelukkig goed nieuws ik kreeg kleinere lenzen en die lenzen drukten daardoor niet meer tegen die beschadiging met als gevolg PIJN weg. Zij snapte er niets van dat de opticien deze lezen niet bestelde voor mij want ook hun kunnen die bestellen. Het is een lang verhaal maar wilde het toch laten weten dat er goede opties zijn bij bijna elk probleem, ik ga nu alleen nog maar naar de oculenti en voel mij daar heel veilig, het gaat wel om je ogen en daar moet je nog heel lang mee doen. De kosten vallen ook heel erg mee ik betaal ongeveer 110 euro per lens en voor dat geld kan ik geen bril kopen.

Alex

34 minuten ago

Waar bestel ik air optix day & night het goedkoopst

Nathalie

34 minuten ago

Waar zie je de prijs van jaarpakket acuvue oasys?

PLAATS COMMENTAAR

Top Lenzen Aanbieders

alensa lenzen vergelijkenHans Anders lenzen vergelijken
Lentiamo lenzen vergelijken123lens vergelijk