Welke Daglenzen zijn het Beste voor Gevoelige Ogen

10/03/2023 door Matan Klever with 0 comments

Welke Daglenzen zijn het Beste voor Gevoelige Ogen: Hier de Top5


Als je last hebt van gevoelige ogen is het altijd beter om daglenzen te dragen, omdat je ze dagelijks vervangt met een schoon paar.

Daglenzen zijn ook handig voor mensen die af en toe hun lenzen willen dragen of alleen tijdens bepaalde activiteiten, zoals sporten of uitgaan. Maar ook bij daglenzen is belangrijk om een daglens te kiezen die geschikt is voor gevoelige ogen.
Gelukkig is er een ruime keuze aan daglenzen die geschikt zijn voor mensen met gevoelige ogen. Kies een lens die gebruikt maakt van een technologie en materiaal die de ogen vochtig houden en minder irritatie veroorzaken.

Silicone hydrogel daglenzen bij gevoelige ogen

Silicone hydrogel lenzen hebben een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid dan gewone hydrogel lenzen, wat  beter is voor het oog en minder kans op irritatie veroorzaakt. Lees meer over: Het verschil tussen hydrogel en silicone hydrogel lenzen?

Er zijn verschillende daglenzen die zijn gemaakt van silicone hydrogel, zoals de Dailies Total 1 en de Acuvue Oasys 1-Day.

Vochtgehalte en Zuurstofdoorlaatbaarheid

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van daglenzen voor gevoelige ogen is de vochtigheidsgraad van de lens. Sommige lenzen zijn ontworpen om vocht vast te houden en te voorkomen dat de ogen uitdrogen, wat vooral belangrijk is voor mensen met gevoelige ogen. Lenzen met een hogere vochtigheidsgraad zijn over het algemeen comfortabeler om te dragen en verminderen de kans op irritatie.

Een voorbeeld van een daglens met een hoog vochtgehalte is de 1-Day Acuvue Moist. Deze lens is speciaal ontworpen om vocht vast te houden en de ogen de hele dag gehydrateerd te houden. Het bevat ook een ingebouwde UV-bescherming, wat extra bescherming geeft tegen de schadelijke effecten van de zon.

Goede pasvorm van de Lens

Naast het materiaal en de vochtigheidsgraad kan de pasvorm van de lens en de mate van zuurstofdoorlaatbaarheid ook helpen bij lenzen voor gevoelige ogen.

Een goede pasvorm is belangrijk voor het comfort van je ogen. Als de lens niet goed past, kan dit irritatie en ongemak veroorzaken. Het is daarom belangrijk om lenzen te kiezen die goed aansluiten op de vorm van je oog.

Het is altijd het beste om een oogarts te raadplegen voordat je een nieuwe lens uitprobeert, vooral als je last hebt van gevoelige ogen.

5 Beste Daglenzen voor Gevoelige Ogen

 

1. Dailies Total 1 

DAILIES TOTAL 1 lenzen vergelijken

 

Dailies Total 1 daglenzen hebben een hoog vochtgehalte en zijn gemaakt van silicone hydrogel materiaal. Hierdoor zijn ze zeer zuurstofdoorlatend en comfortabel. Daarnaast hebben ze een speciaal ontwerp dat zorgt voor een soepele en gemakkelijke pasvorm.

 

2. Acuvue Oasys 1-Day

acuvue oasys lenzen vergelijken

 

Acuvue Oasys 1-Day with HydraLuxe daglenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen met gevoelige ogen. Ze hebben een hoog vochtgehalte en zijn gemaakt van silicone hydrogel materiaal. Daarnaast zorgt het HydraLuxe ontwerp voor een soepele pasvorm en extra comfort.

 

3. DAILIES AquaComfort PLUS

Dailies AquaComfort Plus Multifocal vergelijken

 

DAILIES AquaComfort PLUS daglenzen zijn ontworpen om het ongemak van droge ogen te verminderen en bieden een verfrissend en comfortabel gevoel gedurende de dag. Ze zijn gemaakt van een hydrogel materiaal genaamd Nelfilcon A, dat een hoog watergehalte heeft en helpt om het oog vochtig te houden.

 

4. Clariti 1 Day

Clariti 1 Day lenzen vergelijken

 

Clariti 1 Day daglenzen hebben een hoog vochtgehalte en zijn gemaakt van silicone hydrogel materiaal. Hierdoor zijn ze zeer zuurstofdoorlatend en comfortabel. Daarnaast hebben ze een speciaal ontwerp dat zorgt voor een goede pasvorm en extra comfort.

 

5. Proclear 1 Day

Proclear 1 day lenzen vergelijken

 

Proclear 1 Day daglenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen met droge ogen. Ze hebben een hoog vochtgehalte en zijn gemaakt van een materiaal dat water vasthoudt en vocht vasthoudt op het oppervlak van de lens. Dit zorgt voor extra comfort en voorkomt irritatie.

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste daglenzen en de top 5 daglenzen die geschikt zijn voor mensen met gevoelige ogen hebt gezien. Raden we je aan om de prijzen van deze daglenzen te vergelijken om de Goedkoopste prijs te vinden. Zo kun je geld besparen en comfortabel lenzen dragen!

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.