Beste Multifocale Lenzen

02/01/2024 door Matan Klever with 0 comments

Welke Multifocale Lenzen zijn het Beste in 2024?


Naarmate we ouder worden, merken velen van ons dat onze ogen niet meer zo scherp kunnen focussen op zowel nabije als verafgelegen objecten.
Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je afhankelijk bent van zowel een duidelijk zicht op je smartphone als op verkeersborden in de verte. Gelukkig bieden multifocale lenzen een oplossing voor dit probleem.

De beste multifocale contactlenzen op de markt maken uitsluitend gebruik van materialen, technologie en prestaties van de hoogste kwaliteit om je duidelijk te laten zien dichtbij, veraf en er tussenin.
Met een breed scala aan lenzen om uit te kiezen, hebben we hier de 7  beste multifocale contactlenzen voor je op een rij gezet.

Ontdek ook: Beste Multifocale Lenzen voor Droge OgenKan Iedereen Multifocale Lenzen Dragen

 

5 Beste Multifocale Lenzen

1. Air Optix Plus Hydraglyde Multifocal

2. Biofinity Multifocal

3. PureVision 2 voor Presbyopia

4. Dailies AquaComfort Plus Multifocal

5. Clariti Multifocal

6. Dailies Total 1 Multifocal

7. Proclear 1 day Multifocal

 

1. Air Optix Plus Hydraglyde Multifocal

Air optix multifocal lenzen

 

Air Optix Plus Hydraglyde Multifocale lenzen van Alcon bieden een uitstekend zicht op verschillende afstanden en zijn ontworpen om presbyopie te corrigeren.

Ze hebben geavanceerde technologieën zoals Smartshield Technology en HydraGlyde Moisture Matrix, die zorgen voor comfort en vochtigheid op het lensoppervlak.

 

2. Biofinity Multifocal

Biofinity Multifocal lenzen vergelijken

 

Biofinity Multifocal lenzen van CooperVision maken gebruik van siliconen hydrogel technologie en zijn ontworpen om natuurlijk vocht vast te houden voor uitstekende zichtcorrectie. Ze verminderen irritatie en vermoeidheid en bieden comfort gedurende de dag.

 

3. PureVision 2 voor Presbyopia

PureVision 2 For Presbyopia vergelijken

 

 

PureVision 2 voor Presbyopia lenzen van Bausch & Lomb zijn speciaal ontworpen voor mensen met presbyopie. Ze zijn comfortabel voor langdurig dragen en kunnen zelfs 30 dagen lang continu worden gedragen zonder ze uit te nemen.

 

4. Dailies AquaComfort Plus Multifocal

Dailies AquaComfort Plus Multifocal 30 Pack vergelijken

 

Dailies AquaComfort Plus Multifocal is nog een multifocale lens van Alcon, deze lenzen bieden gecorrigeerd zicht op korte, middellange en lange afstanden. Ze bevatten een vocht vrijgevende technologie die comfortabel dragen en stabiliteit van de traanfilm bevordert.

 

5. Clariti Multifocal

Clariti Multifocal vergelijken

 

Clariti Multifocal van CooperVision zijn gemaakt van siliconen hydrogel en hebben WetLoc-technologie voor natuurlijke vochtigheid en comfort. Ze zorgen voor een soepele overgang tussen nabij en veraf zicht.

 

6. Dailies Total 1 Multifocal

DAILIES TOTAL 1® Multifocal

 

Dailies Total 1 Multifocal is nog een multifocale lens van de fabrikant Alcon, die speciaal is gemaakt voor presbyopie. Deze lenzen hebben een watergradiënt technologie die zorgt voor soepel en comfortabel dragen gedurende de dag.

 

7. Proclear 1 day Multifocal

Proclear 1 day multifocal

 

Proclear Multifocal 1 day van CooperVision bieden scherp zicht op verschillende afstanden en hebben uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid voor oog gezondheid.

Hou er rekening mee dat de keuze van contactlenzen afhangt van individuele oog behoeften en voorkeuren. Het is altijd raadzaam om een oogarts of optometrist te raadplegen voordat je een nieuw type contactlens uitprobeert.

Wat kosten multifocale daglenzen?

De kosten van multifocale daglenzen hangt af van het merk, de kwaliteit en waar je ze koopt, vaak zal online bestellen van je lenzen goedkoper zijn. En ook als je voor een langere periode koopt dus meerdere lenzendoosjes in 1 keer zal je geld besparen.

Over het algemeen zijn multifocale daglenzen meestal duurder dan gewone enkelvoudige daglenzen vanwege de complexiteit van het ontwerp en de technologie die nodig is om zowel dichtbij als veraf scherp te kunnen zien.

Gemiddeld kunnen de kosten van multifocale daglenzen variëren van ongeveer €30 tot €60 per doosje, waarbij een doosje meestal genoeg lenzen bevat voor ongeveer een maand, afhankelijk van hoe vaak je ze draagt. Dit kan echter variëren afhankelijk van de specifieke lenzen en de hoeveelheid lenzen die je in een verpakking krijgt.

Ter vergelijking, enkelvoudige daglenzen kunnen doorgaans goedkoper zijn, met kosten variërend van ongeveer €20 tot €40 per doosje. Dit komt omdat enkelvoudige lenzen slechts één sterkte nodig hebben, terwijl multifocale lenzen twee of meer sterktes moeten combineren om verschillende gezichtsafstanden te corrigeren.

Het is altijd verstandig om hier de verschillende sites en prijzen van je multifocale lenzen te vergelijken voordat je een definitieve aankoopt doet.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.