Meest Zuurstofdoorlatende Maandlenzen

11/01/2024 door Matan Klever with 2 comments

Wat zijn de meest Zuurstofdoorlatende Maandlenzen: Hier de TOP 7


Een goede zuurstofdoorlaatbaarheid bij maandlenzen is erg belangrijk voor je ogen, omdat het hoornvlies genoeg zuurstof nodig heeft. De hoeveelheid zuurstof die door het lensmateriaal naar ons hoornvlies stroomt is cruciaal voor het behouden van gezonde ogen.

Onze ogen en hoornvlies hebben zuurstof nodig voor hun essentiële functies, zoals het herstellen van de transparantie en het afvoeren van afvalstoffen.

Als we contactlenzen dragen, moeten onze hoornvliezen kunnen ademen, en dit is waar zuurstofdoorlaatbaarheid een belangrijke rol speelt. Hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid van contactlenzen, hoe meer zuurstof er door kan naar het hoornvlies.

Er zijn twee soorten contactlenzen: Hydrogel lenzen en Silicone Hydrogel lenzen. Hydrogel lenzen hebben meer water en minder zuurstofdoorlaatbaarheid, terwijl Silicone Hydrogel lenzen meer zuurstof doorlaatbaarheid hebben en minder water. Deze lenzen absorberen en houden water beter vast dan hydrogel lenzen en zijn daarom comfortabeler om te dragen.

De keuze tussen veel water of veel zuurstof hangt af van wat jouw ogen nodig hebben. Bij het kiezen van zuurstofdoorlatende lenzen moet je balans vinden voor comfort en gezondheid.

Welke lenzen laten meeste zuurstof door? We hebben hier de maandlenzen die het de meeste zuurstof doorlaten op een rijtje gezet, waardoor je helder zicht krijgt en je ogen gezond blijven. Kies op een slimme manier voor lenzen die zowel gezond als comfortabel zijn.

Meest Zuurstofdoorlatende Maandlenzen

1. Air Optix Night & Day Aqua (DK 140)

2. Total 30  (DK 123)

3. Bausch+Lomb ULTRA  (DK 114)

4. Miru 1 maand (DK 129)

5. Biofinity Energie (DK 128)

6. Acuvue Vita (DK 103)

7. PureVision 2 HD (DK 91)

 

 

1. Air Optix Night & Day Aqua

Air optix night&day lenzen vergelijken

 

Air Optix Night & Day Aqua is een populair merk dat een uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid biedt. Met een DK-waarde van 140 is dit de beste optie voor wie langdurig contactlenzen moet dragen. Deze lenzen hebben een unieke oppervlaktebehandeling waardoor ze tot wel 30 dagen dag en nacht gedragen kunnen worden en veel comfort en helder zicht bieden.

 

2. Total 30

total30 lenzen vergelijken

 

Total 30 is de nieuwste maandlens van Alcon en heeft een waterverloop, wat helpt om de natuurlijke vochtigheid van onze ogen te behouden. Ze hebben een DK-waarde van 123, waardoor ze een van de meest zuurstofdoorlatende lenzen op de markt zijn. Deze lenzen bieden de hele dag comfort dankzij hun unieke ontwerp en materiaal.

 

3. Bausch+Lomb ULTRA

Bausch + Lomb ULTRA maandlenzen

 

Bausch+Lomb ULTRA maandlenzen zijn ontworpen om de hele dag comfort te bieden, ook aan mensen met droge ogen. Deze lenzen hebben een DK-waarde van 114, waardoor ze zeer zuurstofdoorlatend zijn. Ze zijn voorzien van Moisture Seal technologie die helpt om de hele dag vocht vast te houden.

 

4. Miru 1 Month

Miru 1 Maandlenzen

 

 

Miru 1 Month lenzen zijn ontworpen voor gemak, comfort en helderheid. Met een DK-waarde van 129 bieden ze een goede zuurstofdoorlaatbaarheid voor het hoornvlies. Het Ultra-Slim Conical Shape ontwerp is uniek, waardoor ze extreem comfortabel zijn om te dragen.

 

5. Biofinity Energys

Biofinity Energys lenzen vergelijken

 

Biofinity Energys is voorzien van Aquaform® Technology die ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid zuurstof door de lens stroomt.

Met een hoge DK-waarde van 128 bieden ze een uitstekende zuurstofdoorlaatbaarheid voor het hoornvlies. Deze lenzen zijn ontworpen om de ogen gehydrateerd te houden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die langere tijd contactlenzen dragen.

 

6. Acuvue Vita

Acuvue Vita lenzen vergelijken

 

Acuvue Vita lenzen hebben een DK-waarde van 103, waardoor ze een van de meest zuurstofdoorlaatbare lenzen op de markt zijn. Deze lenzen zijn ontworpen om de hele dag comfort te bieden en helpen het hydratatieniveau op peil te houden, zelfs in veeleisende omgevingen.

 

7. PureVision 2

PureVision 2 HD lenzen vergelijken

 

 

PureVision 2 lenzen zijn silicone hydrogel lenzen, dat met een DK-waarde van 91 een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid biedt. Deze lenzen hebben een uniek ontwerp dat helpt om de vochtigheid van de lens te behouden en superieure visuele helderheid geeft.


 

Waar zie je de Zuurstofdoorlatendheid van je Lenzen?

Op het doosje van de contactlenzen kun je de zuurstofdoorlaatbaarheid vaak zien aan de hand van de Dk/t-waarde. ‘Dk/t’ (Dk over t), waarbij ‘Dk’ de zuurstofdoorlaatbaarheid van het materiaal is en ’t’ de dikte van de lens aangeeft. Hoe hoger de Dk/t-waarde, hoe beter de zuurstofdoorlaatbaarheid.

Hier in stappen om deze informatie te vinden:

Kijk naar de Dk/t-waarde: Zoek op het doosje naar de Dk/t-waarde, die staat voor de zuurstofdoorlaatbaarheid van de lens. Deze waarde wordt vaak aangegeven in de technische specificaties of kenmerken van de lenzen.

Technische specificaties: Op het doosje vind je meestal een sectie met technische specificaties of kenmerken. Hier staat informatie over het materiaal van de lens en de zuurstofdoorlaatbaarheid. De Dk/t-waarde wordt vaak uitgedrukt in (cm^2/s) (ml O2 / min / ml * mm Hg) en hoe hoger deze waarde, hoe beter de zuurstofdoorlaatbaarheid.

Fabrikantsspecifieke informatie: Fabrikanten kunnen specifieke termen gebruiken om de zuurstofdoorlaatbaarheid aan te geven. Let op termen als “Dk/t”, “transmissie van zuurstof” of “zuurstofdoorlatendheid” tijdens het zoeken naar informatie.

Als je moeite hebt om de informatie van DK/t te vinden of te begrijpen, neem dan contact op met je oogarts of opticien. Zij kunnen je helpen dit uit te leggen en je verder helpen, lenzen te kiezen die het beste bij je passen.

Waarom een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid bij lenzen zo belangrijk

Het kiezen van de juiste contactlenzen met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid is essentieel voor het behoud van gezonde ogen. Alle bovenstaande contactlenzen hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en zijn ontworpen om comfort en helderheid te bieden en de ogen gehydrateerd te houden.

Vergeet niet om met je oogarts te overleggen voordat je een definitieve beslissing neemt over het type contactlenzen dat voor jou geschikt is en te kiezen voor zuurstofdoorlaatbare lenzen van hoge kwaliteit zodat je jarenlang kunt genieten van helder en gezond zicht.

Reacties

henry

1 maand ago

klopt zeer fijne contactlens

Noah

2 maanden ago

Ik gebruik de nieuwe Total 30 ben zeer tevreden geen last meer van droge ogen

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.