Beste Lenzen Achter het Scherm

22/01/2024 door Matan Klever with 1 comment

6 Beste Lenzen voor de Hele Dag Achter het Scherm


Steeds meer mensen brengen meer tijd door achter een beeldscherm, of je nu een student bent die online lessen volgt, op kantoor veel tijd besteedt achter de computer of gewoon graag series en films kijkt op je tablet. Het is belangrijk dat lenzendragers hun ogen goed beschermen en je contactlenzen niet uitdrogen omdat je achter het scherm veel minder knippert dan normaal.

Voorkom droge, geïrriteerde ogen en kies voor lenzen die speciaal ontworpen zijn voor langdurig schermgebruik. Ontdek hier de top 5 lenzen die je ogen gezond en gehydrateerd houden.

Wat zijn de Beste lenzen voor achter de Computer?

1. Acuvue Oasys Transitions

2. Biofinity Energys

3. Dailies Total1 Multifocal

4. Air Optix Aqua

5. Bausch + Lomb ULTRA

6. iWear Oxygen Relax

 

1. Acuvue Oasys with Transitions

Acuvue Oasys with Transitions vergelijken

 

Acuvue Oasys with Transitions is een van de beste merken lenzen voor langdurig gebruik achter het scherm. Deze 2 weeklenzen hebben unieke licht intelligentie waardoor ze automatisch donkerder worden bij blootstelling aan fel licht en weer helder worden bij verminderd licht. Dit helpt om het contrast en de helderheid van digitale schermen te verminderen, waardoor je ogen minder belast worden.

2. Biofinity Energys

Biofinity Energys lenzen vergelijken

 

Biofinity Energys is een andere uitstekende keuze als je op zoek bent naar maandlenzen die geschikt zijn voor langdurig gebruik achter een scherm. Deze lenzen hebben een speciale Digital Zone Optics-technologie die je ogen helpt om gemakkelijk te focussen op digitale apparaten. Ze verminderen de belasting van je ogen door het blauwe licht dat afkomstig is van schermen te filteren.

Ook maken ze gebruik van de Aquaform® Technology die ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid zuurstof door de lens stroomt en je lenzen gehydrateerd houden.

3. Dailies Total1 Multifocal

DAILIES TOTAL 1® Multifocal

 

Dailies Total1 Multifocal is een geweldige optie als je lenzen nodig hebt voor zowel dichtbij als veraf kijken tijdens langdurig schermgebruik. Deze lenzen bieden een naadloze overgang tussen verschillende beeldafstanden, waardoor je comfortabel kunt blijven werken zonder voortdurend je bril op en af te zetten.

Dailies Total1 Multifocal zijn zonder twijfel de beste multifocale lenzen bij droge ogen, waardoor je met deze contactlenzen zonder problemen lange dagen voor een beeldscherm kan zitten.

4. Air Optix Aqua

air optix aqua lenzen vergelijken

 

Voor mensen die last hebben van droge ogen tijdens het werken achter een scherm, zijn Air Optix Aqua-lenzen een goede keuze. Deze lenzen zijn gemaakt van siliconen hydrogel materiaal dat ervoor zorgt dat er laat tot 5x meer zuurstof door naar je ogen, waardoor ze gehydrateerd en comfortabel blijven, zelfs na lange uren achter het scherm.

5. Bausch + Lomb ULTRA

Bausch + Lomb ULTRA maandlenzen

 

Bausch + Lomb ULTRA lenzen staan bekend om hun speciale contactlenzen die niet alleen deze symptomen verlichten maar ook het langdurig scherpstellen van je ogen vergemakkelijken. Zelfs bij intensief gebruik van digitale apparaten.

6. iWear Oxygen Relax

iWear Oxygen Relax computer lenzen

 

iWear Oxygen Relax, het bekende huismerk van Pearle is een uitstekende keuze voor langdurig computergebruik. Deze speciaal ontworpen silicone hydrogel maandlens verminderen vermoeidheid van de ogen, bieden comfort en helder zicht, zelfs voor mensen die heel veel naar beeldschermen kijken.

Met de Digital Zone Optics™ technologie  en Aquaform® Technology helpen ze de ogen te ontspannen, en zijn daarom ideaal voor mensen die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Ook is dit een voordelige lens voor beeldschermgebruik, beschikbaar al vanaf €24 per maand.

Als je regelmatig lange uren achter een scherm doorbrengt, is het belangrijk om de juiste lenzen te dragen die je ogen beschermen en comfort bieden. De bovengenoemde merken bieden uitstekende opties die speciaal zijn ontworpen voor langdurig gebruik achter een scherm. Ga voor goed advies altijd langs bij een opticien voordat je nieuwe lenzen gaat dragen.


Wanneer je via de links op onze website koopt, kunnen we een affiliate commissie ontvangen.

Reacties

Jessica

4 maanden ago

Hallo, heeft iemand hier ervaring met daglenzen die lekker blijven zitten, ook na lang achter de computer, en niet achterlijk duur zijn ? Ben benieuwd naar ervaring van anderen ! Jessica

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.