Biofinity Energys computerlenzen

18/09/2022 door Matan Klever with 1 comment

Biofinity Energys lenzen


Tegenwoordig is iedereen afhankelijk van zijn smartphone, laptop en tablet. Of het nou is om te werken of om te ontspannen, de digitale ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het veelvuldig gebruik van deze apparaten wordt gezien als normaal. Voor onze ogen is dit echter niet het geval. De hele dag naar een digitaal schermpje te kijken en je ogen te laten switchen tussen een scherm en de buitenwereld is erg vermoeiend voor je ogen. Biofinity lenzen zijn ontworpen om te helpen beschermen tegen droge ogen, een veel voorkomende oorzaak van wazig zicht.

Zo krijgt zo’n 70% van de volwassenen na verloop van tijd bij het gebruik van digitale apparaten last van vermoeide en droge ogen en dan voornamelijk mensen die lenzen dragen. Om vermoeidheid van de ogen te voorkomen heeft het bedrijf CooperVision fabrikant van de bekende Biofinity maandlenzen nu ook computer lenzen op de markt gebracht, namelijk Biofinity Energys.

■ Vergelijk Biofinity Energys

Hoe werkt deze lens?

Biofinity Energys zijn voornamelijk bedoeld als lenzen voor achter de computer. Wanneer je achter de computer zit kijk je van dichtbij naar je scherm en knipper je weinig met je ogen. Vooral mensen die lenzen dragen hebben hier veel last van.

Wanneer je knippert met je ogen worden zij voorzien van vocht. Door lange tijd van dichtbij naar een scherm te kijken worden je ogen moe en worden zij droog. De lenzen die je in hebt worden hierdoor droog en gaan oncomfortabel aanvoelen.

De computerlenzen van CooperVision zorgen ervoor dat er vocht wordt vastgehouden in de lens, waardoor deze zacht en comfortabel aanvoelt. Hiermee worden ook de ogen van genoeg vocht voorzien. Ook laten de lenzen goed lucht door, waardoor de lens zacht en comfortabel blijft.

Door meerdere asferische elementen in de lens staat er minder spanning op de ogen wanneer wordt geschakeld van dichtbij kijken op en scherm naar rondkijken in de verte.

Voor wie is het bedoeld?

De lenzen zijn bedoeld voor lensdragers die gedurende de dag veel te maken hebben met digitale schermen. Denk hierbij aan veel kantoorbanen waarbij je werkt op de computer. Daarnaast zijn veel mensen bezig met social media en mailen op een tablet of smartphone.

Ook dit is zeer belastend voor de ogen. De lenzen zorgen voor verlichting van de spanning op de ogen waardoor de ogen minder vermoeid raken en zowel je lenzen als je ogen vochtig gehouden worden. Op dit moment zijn Biofinity Energys de beste lenzen voor achter de computer. Het zijn lenzen die computerogen tegengaan.

Hoe gebruik je de lenzen?

Je kan de lenzen inbrengen net zoals normale zachte lenzen. Zorg ervoor dat voordat je de lenzen inbrengt, je handen droog en schoon zijn. Wrijf niet eerst in je oog, maar breng de lens gelijk aan op het oog. Als je het op deze manier doet, blijven de ogen en de lenzen schoon. De Biofinity Energys lenzen kan je een maand gebruiken.

Na een maand dienen deze vervangen te worden. Je kan de lenzen zowel overdag dragen, als de gehele dag door. Wanneer je de lenzen er ’s avonds uithaalt, zorg er dan voor dat het lenzendoosje gereinigd is. Zo blijven de lenzen hygiënisch schoon en zullen zij geen problemen veroorzaken in de ogen. Voordat je begint met het gebruik van de lenzen is het belangrijk om dit te overleggen met de opticien. De opticien kan je vertellen of de lenzen geschikt zijn voor jouw ogen en jouw levensstijl.  De lenzen dienen na een maand vervangen te worden. Draag daarom de lenzen niet langer dan een maand om oog problemen te voorkomen.

Biofinity Energys lenzen vergelijken

Waar en wanneer zijn de lenzen verkrijgbaar?

De Biofinity Energys lenzen voor computerwerk van CooperVision zijn afgelopen Juli geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Daar zijn al meer dan 7.000 opticiens die de lenzen aanraden en verkopen aan hun klanten.

De lenzen zijn natuurlijk niet geschikt voor iedereen, daarom worden de lenzen enkel aanbevolen aan klanten die frequent te vinden zijn achter digitale schermen. Na de introductie van de lenzen in de Verenigde Staten zal de verkoop zich ook verder verspreiden over Europa. Zo zullen de lenzen ook bij steeds meer opticiens in Nederland te koop zijn.

Op het gebied van lenzen en de moderne technologie zijn de Biofinity Energys lenzen een zekere doorbraak. In deze tijd van alle digitale ontwikkelingen en het daarmee werken, moet rekening gehouden worden met de gezondheid en inspanning van onze ogen. Biofinity Energys zijn de enige lenzen die voor beeldschermwerk geschikt zijn, de beste lenzen voor achter de computer.

Reacties

markalari

7 jaar ago

Bedankt voor goedkoopste prijs, heeft me tijd bespaard:)

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.