voordelen van dagelenzen

29/07/2023 door Matan Klever with 1 comment

5 Geweldige Voordelen van Daglenzen


Benieuwd naar de vele voordelen van daglenzen, vooral in vergelijking met week- en maandlenzen? Goed nieuws, we hebben de voordelen hier op een rij gezet!

Daglenzen zijn enorm populair geworden in de afgelopen jaren, steeds meer mensen kiezen toch voor het comfort van daglenzen en dit is ook de reden dat lensfabrikanten met steeds meer daglenzen op de markt komen.

Als je nog nooit daglenzen eerder hebt geprobeerd, neem dan eens een kijkje naar onze top 5 voordelen.

Klik hier als je direct Goedkoop daglenzen wil bestellen.1. Ultieme Gemak en Hygiëne

Een van de grootste voordelen van daglenzen is het ongekende gemak dat ze bieden. Je hoeft je nooit zorgen te maken over dagelijks schoonmaken en bewaren van je lenzen, zoals bij week- en maandlenzen moet doen.

Elke dag begin je met een nieuw, schoon paar en aan het einde van de dag gooi je ze gewoon weer weg. Dit maakt daglenzen bij zeer geschikt voor mensen met een drukke levensstijl, reizigers of sporters die geen tijd hebben voor lenzen onderhoud.

Daarnaast geven daglenzen een optimale hygiëne voor je ogen. Omdat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, vermijd je de opbouw van eiwitten, vetten en andere verontreinigingen op de lens oppervlakken.

Hierdoor vermindert het risico op irritaties en ooginfecties aanzienlijk, wat resulteert in een fris en gezond gevoel voor je ogen.

Ontdek ook: Wat kosten daglenzen per dag?Daglenzen vs Maandlenzen | Dailies Total 1 vergelijken

2. Ze zitten erg comfortabel

Bijna iedereen kan daglenzen dragen, omdat ze zijn gemaakt van zachte materialen die soepel en comfortabel aanvoelen op je ogen. Ze passen zich moeiteloos aan je oogvorm aan, wat zorgt voor een prettig gevoel gedurende de hele dag.

Bovendien zijn het de fabrikanten die meer en meer tijd investeren in comfortabele materialen en opties voor verschillende lenzendragers, zoals silicone hydrogel lenzen waarmee meer zuurstof door de lens naar het oog gaat

In tegenstelling tot harde lenzen waar je aan moet wennen, kun je daglenzen direct vanaf het begin comfortabel aanvoelen zonder irritatie.

Daglenzen zijn ideaal voor mensen met droge ogen. Doordat je dagelijks een nieuw paar lenzen gebruikt, heb je geen last van uitdroging die vaak optreedt bij het meerder keren dragen van dezelfde lenzen.

Het resultaat is een verfrissend gevoel en helder zicht, de hele dag door.

Daglenzen bieden meer comfort en zijn dus ideaal om ze de hele dag te dragen. Frisse nieuwe lenzen zijn zachter voor je ogen en bevatten bevochtigingsmiddelen die helpen beschermen tegen uitdroging en bieden de beste hygiëne.

3. Gezonde Ogen, Gelukkige Ogen

Daglenzen zijn beter voor de gezondheid van het oog. Zoals eerder vermeld, verminderen ze de kans op irritaties en ooginfecties door de dagelijkse vervanging.

Daarnaast bieden daglenzen een uitstekende optie voor mensen die allergieën hebben of last hebben van rode en droge ogen, omdat je elke dag met een schoon paar de dag begint.

Ook als je vaak vergeet om je lenzen schoon te maken of je lenzen tijdig te vervangen, dan breng je de gezondheid van je ogen in gevaar. Een nieuw paar lenzen elke dag betekent dat er minder tijd is voor bacteriën en allergeen afzettingen die zich ophopen op de lenzen, waardoor minder risico op infectie.

Bovendien bevatten daglenzen vaak een hoog niveau van zuurstofdoorlaatbaarheid, wat de zuurstoftoevoer naar je ogen bevordert. Hierdoor blijven je ogen gezond en helder, zelfs na langdurig dragen van de lenzen.

4. Handig als je wil afwisselen met bril

Daglenzen bieden de flexibiliteit om af te wisselen tussen het dragen van lenzen en een bril. Dit kan vooral handig zijn op dagen dat je ogen wat rust nodig hebben of wanneer je gewoon zin hebt in een andere look. Zo behoud je de vrijheid om te kiezen welke zichtcorrectie het beste bij je past op elk moment van de dag.

Hierdoor zijn ze ook een ideale optie voor op reis. Met daglenzen hoef je je geen zorgen te maken over het meenemen van lenzenvloeistof of lenshouders, omdat je elke dag een vers paar lenzen gebruikt. Dit maakt reizen met daglenzen eenvoudig en zorgeloos.

Geniet van het gemak en comfort van daglenzen, waar je ook naartoe gaat!

5. Goed bij een actieve levensstijl

Ben je een sportliefhebber? Dan zullen daglenzen je beste vriend zijn. Hun gemak en comfort maken ze ideaal voor mensen die vaak sporten. Of je nu fanatiek sport of af een toe gaat zwemmen, daglenzen bieden je de vrijheid en helderheid van zicht die je nodig hebt om volledig van je activiteiten te genieten.

Bovendien, als je ze verliest of de lens scheurt, dan is een vervangende lens direct beschikbaar. Hierdoor kun je met een gerust hart sporten, wetende dat je altijd een fris paar lenzen binnen handbereik hebt.

Daglenzen zijn de perfect voor een actieve levensstijl en een comfortabele optie wanneer je sport en wanneer je dagelijks liever een bril draagt en alleen de daglens draagt tijdens het sporten.

Ontdek ook: Sporten met contactlenzen of Bril?Hoe kies je de Juiste lenzen

 

Klaar om daglenzen te proberen? Bekijk onze Top 3 favoriete Daglenzen

1. DAILIES Aquacomfort Plus

DAILIES Aquacomfort Plus

 

DAILIES Aquacomfort Plus lenzen komen net als de meeste daglenzen komen in verpakkingen van 90 daglenzen. Ze beschikken over drie verschillende hydraterende stoffen om je ogen comfortabel te houden, met een superieure niveaus van vocht, de hele dag lang.  

2. 1-DAY ACUVUE MOIST

1DAY ACUVUE MOIST beste daglens

 

 Dit is een van de populairste daglenzen op de markt. Deze daglenzen van de fabrikant Johnson & Johnson hebben een zeer goede UV-bescherming in vergelijking met andere daglenzen. Ze blokkeren 82% UV-A straling en 97% van de UV-B straling.

Een ideale daglens wanneer je reist naar een zonnige bestemming. 1-day Acuvue Moist is ontworpen met een unieke LACREON technologie, een kussen van vocht die de wrijving vermindert en zorgt voor onovertroffen comfort.

Ook wanneer je last hebt van droge ogen zijn 1-DAY ACUVUE MOIST lenzen zeker een aanrader. Ook heeft deze daglens een lichtblauwe tint die helpt bij het in en uitdoen van de lens.

 

3. Biotrue OneDay Daily

Biotrue OneDay Daily daglens beste

 

Deze lenzen zijn gemaakt van een nieuwe bio geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel. Ze blijven echt goed vochtig en voelen zeer comfortabel op je ogen. Het buitenoppervlak van deze lens is ontworpen om de lipide laag van de traanfilm van uitdroging te voorkomen en een consistent optisch zicht te hanteren.

Vocht is de sleutel als het gaat om daglenzen, en de Biotrue ONEday daglenzen van Bausch en Lomb staan ​​er als een van de beste. Je ogen voelen vochtig gedurende de hele dag, dit omdat ze 78% uit water bestaan, net zoals onze hoornvliezen. Ze blokkeren ook UV-stralen net als  1-DAY ACUVUE MOIST lenzen.

Kortom, Daglenzen zijn een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar gemak, comfort en gezondheid voor hun ogen. Met dagelijkse vervanging, uitstekend comfort en minimale risico’s op irritaties, bieden daglenzen een superieure ervaring in vergelijking met andere lenstypen.

Reacties

Patrick

7 jaar ago

Wat is de beste daglens? Draag nu maandlenzen en wil graag de overstap maken naar daglenzen.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.