tips beste prijs contactlenzen

06/09/2023 door Matan Klever with 0 comments

10 Tips voor de Beste prijs van je Contactlenzen


Stel je voor dat je helder en scherp zicht kunt hebben zonder de last van een bril. Dat is precies wat contactlenzen doen. Maar voordat je enthousiast naar de dichtstbijzijnde opticien rent, zijn er enkele slimme stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je de beste prijs betaald voor je lenzen.

We delen hier 10 goede tips om geld te besparen en tegelijkertijd ook van de voordelen van contactlenzen te genieten. Lees verder en ontdek hoe je je zicht scherp kunt zien met de goedkoopste prijs voor je lenzen.

1. Vergelijk alle opties

Allereerst is het verstandig om alle contactlens prijzen te vergelijken. Soms kost de exact zelfde lens bijna het dubbele bij de opticien terwijl je deze online een stuk goedkoper kan bestellen.

Vergelijk optiek winkels, drogisterijen maar ook, online lenzen winkels en je oogarts. Ga er niet automatisch van uit dat een van deze aanbieders goedkoper zal zijn. Een goede lenzen vergelijking kan je veel geld besparen.

2. Kijk verder dan de prijs van één lens

Het is een veelgemaakte fout om aan te nemen dat een verkoper die minder duur is voor een bepaalde lens ook direct minder duur zal zijn voor alle lenzen. Verschillende lenzen kunnen verschillende prijzen hebben bij dezelfde verkoper. Zorg ervoor dat je de prijzen van alle lenzen die je nodig hebt, vergelijkt.

3. Kijk naar kortingen

Het is altijd de moeite waard om naar kortingen te kijken, ongeacht waar je besluit te kopen. Bezoek de website van de lensfabrikant om te zien of er kortingen beschikbaar zijn die je bij de opticien misschien niet krijgt. Neem ook de tijd om verschillende lenzen websites te bezoeken en kijk naar hun kortingscodes of waar je korting krijgt op je eerste lenzen bestelling.

4. Controleer je ziektekostenverzekering

Het kan lonend zijn om je ziektekostenverzekering te raadplegen om te zien waar je de hoogste vergoeding krijgt voor je contactlenzen. Maak optimaal gebruik van de voordelen die je ziektekostenverzekering biedt.

5. Let op verborgen kosten bij online bestellen

Bij het bestellen van contactlenzen online moet je de verzendkosten en eventuele administratiekosten in reken nemen. Sommige websites kunnen op het eerste gezicht goedkoop lijken, maar bij het afrekenen kunnen er verborgen kosten tevoorschijn komen. Kijk dus altijd naar de totaal kosten, je kunt deze met de Lenzen Kosten Calculator eenvoudig berekenen.

6. Koop in een keer een grotere hoeveelheid

Als je van plan bent om contactlenzen regelmatig te dragen, koop dan om ze in grotere hoeveelheden tegelijk te kopen. Hierdoor kun je niet alleen verzendkosten vermijden, maar we zien bij bijna alle sites dat wanneer je in 1 keer je lenzen koopt voor bijvoorbeeld een jaar, je hoge kortingen krijgt op je lenzen.

7. Plan je aankopen op tijd

Wacht niet tot het laatste moment om contactlenzen online te bestellen. Standaard verzending is vaak gratis, maar als je haast hebt en versnelde levering nodig hebt, kunnen de extra kosten oplopen. Wees slim en plan je aankopen ruim van tevoren.

8. Overweeg daglenzen

Als je op zoek bent naar gemak en hygiëne, overweeg dan om daglenzen te kopen. Deze lenzen hoef je niet schoon te maken of op te bergen, wat zowel tijd als geld bespaart. Bovendien heb je met daglenzen minder risico op ooginfecties, omdat je elke dag met een nieuw paar begint.

Alhoewel daglenzen per stuk duurder kunnen lijken, zijn ze op de lange termijn mogelijk voordeliger vanwege de besparingen op lenzenvloeistof.

9. Focus op waarde

Prijs is slechts één punt om te overwegen bij het kopen van contactlenzen. Je moet ook rekening houden met de beschikbaarheid, het gemak, de klantenservice en de bundeling van producten en diensten. Kies voor de leverancier die de beste algehele waarde biedt.

10. Let op de details in advertenties en coupons

Soms zijn er minimale afname vereisten om in aanmerking te komen voor kortingen, en verzend- en administratiekosten kunnen de totale kosten verhogen. Lees altijd de kleine lettertjes zorgvuldig door voordat je een aankoop doet.

Met deze tips kun je geld besparen bij het kopen van contactlenzen en toch van de beste contactlenzen genieten en. Door slim te winkelen en alle opties te overwegen, kun je genieten van helder zicht zonder je budget te overschrijden.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.