voordelen lenzen inplaats van bril

13/12/2018 door Matan Klever with 2 comments

5 redenen om contactlenzen te dragen in plaats van een bril


Ben je nog steeds aan het twijfelen tussen een bril of contactlenzen? Dan geven wij je nog een aantal redenen waarom je toch beter voor lenzen kan kiezen.

Contactlenzen of een bril? Het blijft een moeilijke keuze, wat is nou makkelijker en heeft meer draagcomfort. Sommige kiezen zelfs voor een combinatie van beide, terwijl anderen een vaste voorkeur hebben en zich eraan houden.

Wel zijn er vandaag de dag nog mensen die denken dat contactlenzen niet veilig zijn en ze daarom lenzen niet eens een kans geven. Het is belangrijk dat je weet dat contactlenzen veilig zijn om te dragen, en potentiële problemen gemakkelijk te vermijden zijn met de juiste zorg en aandacht voor hygiëne.

Als je toch een voorstander van bril dragen bent en nog nooit contactlenzen hebt overwogen, is het wellicht de moeite waard om deze 6 redenen te lezen. Waarom je jezelf zou moeten bevrijden van frames en toch gaan overwegen lenzen te dragen.

1. Ze zijn geweldig voor actieve mensen.

Voor enthousiaste sporters en actieve personen bieden contactlenzen de meest efficiënte oplossing, in tegenstelling tot het dragen van een bril. Ze bewegen niet wanneer je je hoofd of ogen beweegt, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze uitvallen en mogelijk breken wanneer je sport. Contactlenzen zijn ideaal voor als je uitgaat en tijdens het dansen, kortom een stuk minder belemmerd dan een bril. Ook zijn lenzen geen probleem bij het dragen met een helm, pet of zwembril.

2. Duidelijker zicht

Lenzen zitten comfortabel op de kromming van het oog, waardoor je een breder gezichtsveld hebt dan bij een bril. Ook zullen je lenzen niet worden beïnvloed door ongunstige weersomstandigheden zoals mist en regen. Er is niks zo irritant als een beslagen bril en met lenzen heb je daar natuurlijk geen last van.

lenzen met zonnebril

3. Je houd van stijl!

Een bril kan jouw look zeker aanvullen, maar ze kunnen ook dwars zitten, vooral als je oogmake-up draagt. Veel mensen die een bril dragen, moeten kiezen voor licht-reactieve lenzen om hun ogen te beschermen tegen UV-stralen. Ze zijn niet alleen duur, maar ook niet in de veelzijdige en modieuze reeks die er voor zonnebrillen zijn zonder sterkte.
Wanneer je kiest voor lenzen kan je daarbij iedere zonnebril dragen en hoef je niet steeds veel geld te besteden om een zonnebril op sterkte te kopen.

4. Comfort

Contactlenzen kunnen worden geleverd voor zelfs de meest specifieke voorschriften. Zowel torische lenzen voor astigmatisme, evenals multifocale lenzen voor diegenen die meerdere recepten in één lens nodig hebben om presbyopie te corrigeren. Ook als je zware correctie nodig hebt kan je beter kiezen voor lenzen dan het dragen van bril met hele dikke glazen.

Zelfs gevoelige ogen kunnen genieten van maximaal comfort met lenzen die de ogen vochtig houden zoals de 1 Day Acuvue Moist contactlenzen, perfect geschikt voor mensen die vaak last hebben van droge ogen. En de nieuwe maandlens van Alcon Air Optix Plus HydraGlyde Deze maandlenzen zorgen voor een nog betere hydratatie door de HydraGlyde Moisture Matrix.

5. Het leven is gewoon makkelijker

Een bril kan soms in de weg zitten en hinderlijk zijn, bij het maken van foto’s en zelfs bij het zoenen. Met lenzen in kan je de achtbaan rijden zonder je zorgen te hoeven maken dat ze vallen en je zal ook de volgende keer dat je een selfie maakt zal je geen zorgen hoeven te maken of je bril wel goed staat. We denken dat dit allemaal uitstekende redenen zijn om contactlenzen te dragen in plaats van een bril. Maar er zeker van te zijn dat lenzen geschikt zijn voor jou, zou je het zelf moeten uit proberen. We raden je ten eerste aan om contact op te nemen met jouw opticien voordat je lenzen gaat kopen om te zien welke lenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Vergeet niet dat je, nadat je een lenzen voorschrift hebt gekregen, eerst moet controleren hoeveel de lenzen kosten, want je kan veel geld besparen op je lenzen  wanneer je ze online koopt en eerst de prijzen hier eenvoudig vergelijkt.

Reacties

Jasper

5 jaar ago

Na een aantal jaar alleen een bril te hebben gedragen nu toch overgestapt op lenzen. Kreeg direct veel leuke reacties en kan niet meer zonder.

Petra

5 jaar ago

Ik ben sinds mijn vijfde brildragend, inmiddels 28 jaar en ik ken mezelf niet anders dan met bril. In mijn familie ben ik eigenlijk de enige die de bril niet met contactlenzen combineert. Vanwege mijn sterke knipreflex vond ik lenzen eigenlijk altijd lastig. Door zo'n post als dit ga ik toch twijfelen, wie weet ga ik binnenkort ook overstag...

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.