Hoe kies je contactlenzen

Zachte lenzen Vergelijken

Contactlenzen bieden superieur comfort en er zijn veel soorten van contactlenzen op de markt en tegenwoordig kunt u de lenzen goedkoper online bestellen. De aard van de contactlenzen die u gebruikt is afhankelijk van uw recept, met name op de sterkte van uw ogen. Uw oogarts zal in staat zijn om u te helpen kiezen uit de verschillende soorten lenzen. Vergelijk de prijzen van alle lenzen soorten.

Daglenzen

Daglenzen zijn ontworpen om te worden gedragen voor een dag, dan weg te gooien en vervangen met een nieuw paar lenzen. Deze lenzen zijn de meest voorkomende type van contactlenzen en u kunt tegenwoordig daglenzen goedkoop online bestellen. Het grootste voordeel van daglenzen is dat je ze niet hoeft schoon te maken en je kunt elke dag beginnen met een nieuw paar lenzen.

1- 2-Weeklenzen

Weeklenzen zijn ontworpen om te worden vervangen op een 1-2 wekelijkse basis. Deze lenzen bieden u een duidelijke visie, zorgen voor comfort en veel van deze lenzen zijn beschikbaar voor overnachting slijtage, regelmatig vervangen van uw zachte contactlenzen is een comfortabel en hygiënisch keuze.

Maandlenzen

Maandlenzen moeten worden vervangen om de 4 weken. Deze contactlenzen zijn met recept verkrijgbaar, de meeste maandlenzen zijn eenvoudig te gebruiken en bieden een uitstekende gezichtsscherpte en comfort.comfort en duurzaamheid

Torische lenzen

Torische lenzen zijn ontworpen voor mensen met astigmatisme. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in de conventionele lenzen en wegwerplenzen. Houd er rekening mee dat de levering van Toric lenzen soms kan oplopen tot 3-4 weken.

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn gemaakt van plastic materialen die water verwerkt. Het water maakt ze zacht en flexibel, en maakt het mogelijk dat zuurstof het hoornvlies bereiken. Meer dan 75% van de contactlensdragers gebruiken zachte lenzen vanwege de superieure comfort die ze bieden. Het watergehalte kan variëren van 37% tot 80%.

Zachte contactlenzen zijn gebruikt om bijziendheid te corrigeren (myopie), verziendheid (hypermetropie) en astigmatisme.U zult verrast zijn om te horen dat de Italiaanse uitvinder, kunstenaar en wetenschapper Leonardo da Vinci degene is geweest die in 1508 verschillende vormen van contactlenzen beschreef. De eerste echte lenzen geproduceerd, waren zware glazen lenzen die het gehele oog afdekten en konden voor slechts een paar uur gerdragen worden. Deze werden bekend als sclerale lenzen en werden gebruikt om bijziendheid te corrigeren en een vooruitziende blik.

Omdat deze lenzen niet voor een lange tijd gedragen konden worden, begoni in 1948 een Californische opticien genaamd Kevin Touhy met produceren van de eerste contact lenzen die geheel uit kunststo bestonden. Later datzelfde jaar, George Butterfield een optometrist Oregon Touhy verbeterde de lens door de uitvinding van perifere vlakkere bochten om de lens toe te voegen, zodat het een betere paste bij de vorm van het hoornvlies en de lense niet zo gemakkelijk uit het oog sprong . Gedurende de jaren zijn deze plastic lenzen keiner en dunner geworden en hebben zich ontwikkelt tot harde lenzne die vandaag de dag nog steeds worden gedragen.

Plaats Commentaar


Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol