Wat is goedkoper dag of maandlenzen?

29/01/2024 door Matan Klever with 0 comments

Wat is Goedkoper Dag of Maandlenzen?


Zijn daglenzen duurder dan maandlenzen lenzen? Als het puur om de kosten gaat dan zijn daglenzen meestal duurder dan maandlenzen. Dit komt omdat daglenzen ontworpen zijn om slechts één dag te dragen voordat ze worden weggegooid, terwijl maandlenzen meerdere dagen worden gebruikt gedurende een periode van maximaal 30 dagen.

Maar deze vergelijking is niet zo eenvoudig, je moet ook ook rekening houden met de kosten van lenzenvloeistof bij maandlenzen en hoeveel tijd je wilt besteden aan het schoonmaken van je lenzen, en uiteraard de gezondheid van je ogen.

Daglenzen en maandlenzen zijn beide populaire opties voor lensdragers. Maar als het gaat om de kosten van contactlenzen, vragen veel mensen zich af welke van deze twee opties eigenlijk uiteindelijk goedkoper is. Blijf verder lezen om te ontdekken welke lenzen het voordeligst zijn en welke echte voordelen ze met zich meebrengen.

Zie eenvoudig wat je per jaar kwijt bent aan lenzen met deze Contactlens Kosten Calculator

 

Kosten van Daglenzen per maand en per Dag

Laten we eens kijken naar twee populaire merken die zowel dag als maandlenzen verkopen, Acuvue en Bausch+Lomb.

Acuvue Oasys Max 1-day, om de kosten van daglenzen beter te begrijpen. Stel dat een doosje met 30 paar daglenzen €35 kost.

Dit betekent dat je elke lens voor ongeveer €1.16 kunt dragen. Als je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, zou je dus totaal €35 per maand uitgeven aan daglenzen.

Acuvue Oasys Max 1-day Gooedkoop

Acuvue Oasys Max 1-day

● Kosten per maand: €35.00/30

● Kosten per dag: €1.16

Ultra One Day daglenzen vergelijk

Bausch+Lomb Ultra One Day

● Kosten per maand: €31.00/30

● Kosten per dag: €1.03

 

Kosten van Maandlenzen per Maand en per Dag

Aan de andere kant kosten maandlenzen meestal rond de $30 per doosje, dat genoeg lenzen bevat voor beide ogen voor een periode van 30 dagen. Dit betekent dat je ongeveer $1 per dag zou uitgeven aan het dragen van maandlenzen.

Acuvue Vita lenzen vergelijkenAcuvue Vita

● Kosten 6 maanden: €35.00/6

● Kosten per maand: €5.83/30

● Kosten per dag: €0.19

 

 

Bausch + Lomb ULTRA maandlenzen

Bausch + Lomb ULTRA

● Kosten 6 maanden: €32.00/6

● Kosten per maand: €5.33/30

● Kosten per dag: €0.17

 

Op het eerste gezicht als je naar de prijs per doosje kijkt, lijkt het er misschien op dat daglenzen goedkoper zijn dan maandlenzen, aangezien ze minder lijken te kosten per lens.

Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat daglenzen per dag kosten en naar de totale kosten op lange termijn. Uiteindelijk zijn maandlenzen bijna altijd goedkoper.

Als we teruggaan naar ons eerdere voorbeeld, waarbij je €35 per maand uitgeeft aan daglenzen en €5.83 per maand bij maandlenzen, zou je na zes maanden in totaal €210 hebben uitgegeven aan daglenzen en slechts €35 aan maandlenzen.

Alhoewel bij het vergelijken van de kosten is het ook belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten voor maandlenzen, zoals lenzenvloeistof en lenshouder. Deze extra kosten zijn er niet bij daglenzen.

Wat heeft invloed  op de prijs van lenzen

De prijs van contactlenzen hangt niet alleen af van het type lens (dag of maandlenzen), maar ook van het merk, de kwaliteit en eventuele speciale technologieën van de lens . Daarom kunnen de prijzen van verschillende daglenzen en maandlenzen erg variëren per merk.

Kortom, hoewel daglenzen op het eerste gezicht goedkoper lijken dan maandlenzen, kunnen de totale kosten op lange termijn hoger worden. Als je alleen af en toe contactlenzen draagt, kunnen daglenzen een voordeliger optie zijn. Maar als je regelmatig contactlenzen draagt, is het goedkoper om maandlenzen te dragen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan daglenzen vanwege het gemak en de hygiëne, terwijl anderen liever maandlenzen dragen vanwege de lagere kosten.

Vraag altijd advies bij een optometrist of oogarts voordat je een keuze maakt tussen dag- of maandlenzen. Zij kunnen je helpen bij het bepalen welke optie het beste past bij jouw ogen past.


Image: wayhomestudio

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.