Wennen aan Lenzen met Cilinder

10/06/2024 door Matan Klever with 0 comments

Hoe Lang is het Wennen aan Lenzen met Cilinder?


Lenzen met cilinder is een uitstekende oplossing voor mensen met astigmatisme, maar het is in het begin eerst altijd even wennen.

Het wennen aan contactlenzen met cilinder (torische lenzen) kan voor iedereen anders zijn, maar over het algemeen duurt het ongeveer 1 tot 2 weken.

Omdat lenzen met cilinder een bepaalde richting hebben, moeten ze goed op je oog blijven zitten. Het is belangrijk dat torische contactlenzen goed worden gemeten, omdat ze een middenas hebben die zorgt voor scherp zicht.  Harde torische lenzen blijven beter zitten, maar het kan langer duren om eraan te wennen. Zachte torische lenzen voelen comfortabeler aan, maar zorg ervoor dat ze goed worden aangemeten door een van onze opticiens.

In het begin kun je wat ongemak voelen en kan je zicht wisselen. Dit is normaal en zal na verloop van tijd beter worden. Begin met je lenzen een paar uur per dag te dragen en verleng dit geleidelijk totdat je ze de hele dag kunt dragen. En Zorg ervoor dat je je lenzen goed schoonmaakt en hygiënisch houdt om problemen te voorkomen.

Als je na 2 weken nog steeds moeite hebt, neem dan contact op met je optometrist om te kijken of de lenzen aangepast moeten worden.5 Tips om te wennen aan lenzen met cilinder

 

1

Volg de instructies van je optometrist: Het is heel belangrijk om de aanwijzingen van je opticien te volgen als je lenzen met cilinder draagt. Dit betekent dat je de lenzen op de juiste manier moet inzetten en uitnemen, en dat je ze niet langer moet dragen dan wordt aanbevolen.

2

Draag je lenzen dagelijks: Om snel te wennen aan lenzen met cilinder, is het goed om ze elke dag te dragen. Hierdoor kunnen je ogen wennen aan de nieuwe correctie en zal het aanpassingsproces sneller gaan.

3

Houd je lenzen schoon: Het is erg belangrijk om je lenzen goed schoon te houden om ooginfecties te voorkomen. Gebruik lenzenvloeistof die het beste past bij je contactlenzen en je aanbevolen is.

4

Geef jezelf de tijd: Het wennen aan lenzen met cilinder kan wat ongemak veroorzaken, zoals droge ogen of een licht branderig gevoel. Geef jezelf de tijd om aan de lenzen te wennen en raadpleeg je optometrist als het ongemak aanhoudt.

5

Gebruik oogdruppels: Nog een goede tip om te wennen aan lenzen met cilinder is om kunstmatige oogdruppels zonder conserveermiddelen te gebruiken als je last hebt van droge ogen. Deze druppels kunnen helpen om je ogen gehydrateerd en comfortabel te houden tijdens het wennen aan de lenzen.
 

Het In en Uitdoen van Lenzen met Cilinder

Het correct inzetten en uitnemen van lenzen met cilinder is niet alleen belangrijk voor het comfort en de gezondheid van je ogen, maar het kan ook helpen om sneller te wennen aan de lenzen.

Wanneer je begint met het dragen van lenzen, is het van groot belang om te oefenen met het correct in doen van contactlenzen en uitnemen ervan. Het inzetten van lenzen kan in het begin een uitdaging zijn, omdat het vreemd kan aanvoelen om iets in je oog te plaatsen. Als je veel moeite hebt met het uithalen van je lenzen, zijn er  verschillende soorten hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het uitdoen van zachte lenzen

Het is dan ook normaal dat mensen instinctief hun ogen dichtknijpen voordat de lens het oog raakt. Dit is een natuurlijke reactie van het oog om zichzelf te beschermen wanneer er iets in de buurt van het oog komt.

Het is altijd even wennen.

Wanneer je voor het eerst lenzen met cilinder draagt, kan het even duren voordat je ogen eraan gewend zijn. Dit komt doordat de vorm van deze lenzen specifiek is afgestemd op de onregelmatige vorm van het hoornvlies bij astigmatisme.

Het aanpassingsproces kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen wennen binnen enkele dagen aan de lenzen, terwijl het bij anderen enkele weken kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel op te geven want het blijft altijd even wennen.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.