Het indoen van je contactlenzen – Zorg ervoor dat  je altijd eerst grondig je handen wast voordat je contactlenzen gaat indoen, dit geld ook bij het uitdoen van je lenzen. Vermijd geparfumeerde of vettige zeep die aan het lensoppervlak kunnen gaan zitten en vooral het gebruik van producten met lanoline en vochtinbrengende lotions.

Sommige oogartsen zeggen dat je het beste het eerste contactlens altijd in hetzelfde oog te plaatsen, om verwarring van de lens tussen het rechter en linker oog te voorkomen.

Andere belangrijke richtlijnen voor het indoen van contactlenzen:

✱Schud voorzichtig je lenshouder met de lenzenvloeistof, zodat de contactlens niet blijft plakken aan het doosje. (Probeer niet te trekken aan de lens met je vinger, zo kan de lens beschadigen.)

✱Schuif de lens uit het lensdoosje naar de palm van uw hand en maak de lens grondig schoon met met lenzenvloeistof.

✱Plaats de contactlens op het puntje van uw wijsvinger of middelvinger die droog is.

✱trek met de vingers en duim van u andere hand tegelijk uw bovenste ooglid omhoog en u onderste ooglid naar beneden.

✱Plaats de lens op je oog terwijl je naar boven of naar voren kijkt, wat jezelf makkelijker vindt. Je kan ook de contactlens inzetten door het op het witte gedeelte van het oog te plaatsen, het dichtst bij je oor.

✱ Sluit voorzichtig je oog, rol je ogen in een volledige cirkel om de lens te regelen, en dan knipperen.

✱Kijk goed in de spiegel om te controleren of de lens in je oog zit. Als het goed is, moet de lens comfortabel zitten en je visie moet duidelijk zijn.

Reacties

Danny

9 jaar ago

ik draag al meer dan 15 jaar contactlenzen en langzamer hand is inzetten van mijn lenzen een dagelijks ritueel geworden. Toch zijn er kleine dingetjes bij het inzetten waar ik op ben gaan letten zoals een goede spiegel, maar wel eentje die hoog is, zodat ik mijn ogen goed en duidelijk kan zien. Ook moet men niet te veel oogvloeistof op de lens plaatsen bij het inzetten, want dan valt hij weer van het puntje van me vinger af. Daarbij zorg er ook altijd voor dat mijn puntje van mij vinger droog is, zodat ik de lens niet weer per ongeluk van mijn pupil aftrek, wat me vroeger nog wel eens gebeurde als mijn vinger te nat was. ik draag al meer dan 15 jaar contactlenzen en langzamer hand is inzetten van mijn lenzen een dagelijks ritueel geworden. Toch zijn er kleine dingetjes bij het inzetten waar ik op ben gaan letten zoals een goede spiegel, maar wel eentje die hoog is, zodat ik mijn ogen goed en duidelijk kan zien. Ook moet men niet te veel oogvloeistof op de lens plaatsen bij het inzetten, want dan valt hij weer van het puntje van me vinger af. Daarbij zorg er ook altijd voor dat mijn puntje van mij vinger droog is, zodat ik de lens niet weer per ongeluk van mijn pupil aftrek, wat me vroeger nog wel eens gebeurde als mijn vinger te nat was. danny

Plaats Commentaar


Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol