lenzen voor droge ogen

01/01/2017 by admin with 0 comments

Beste lenzen voor droge ogen


Een van de meest voorkomende problemen die lensdragers ervaren is het gevoel van droge en geïrriteerde ogen . Er zijn echter verschillende manieren waarop dit probleem kan worden opgelost of het in ieder geval te verminderen.

Droge ogen

Veel mensen die lenzen drage hebben last van droge ogen en de symptomen worden vaak omschreven als een branderig gevoel en roodheid van de huid rond de ogen . Het goede nieuws is dat veel lens fabrikanten op de markt zijn gekomen met een lens die speciaal is ontworpen om de symptomen van droge ogen tegen te gaan.
Wanneer u een van de lenzendragers bent die last heeft van droge ogen, dan hoeft u niet direct over te stappen naar een bril, maar raden we u aan om een afspraak bij uw opticien te maken . Hij zal in staat zijn om de oorzaak van u droge ogen te beoordelen en u helpen met de beste oplossing. Met een scala aan producten speciaal ontworpen om droge ogen tegen te gaan is het onwaarschijnlijk dat uw opticien zal beslissen dat u geen contactlenzen meer kunt dragen. .

Veel patiënten besluiten om een ander lenzen merk te proberen of oogdruppels tegen droge ogen te gebruiken. Het is ook belangrijk om te controleren of u lenzenvloeistof goed samen gaat met uw contactlenzen.

  • De beste Contactlenzen en oogdruppels tegen droge ogen
  • ContactLenzen met een lage water inhoud
  • Siliconen Hydrogel contactlenzen
  • Daglenzen
  • ContactLens vloeistof & Oogdruppels

Contactlenzen met een lage water inhoud

Zachte contactlenzen zijn speciaal ontworpen om water vast te houden, ze bestaan uit een mengsel van hydrofiele polymeren – een stof die wordt aangetrokken tot water en dus helpen om uw lenzen gehydrateerd te houden.

De watetgehalte verschillen van lens tot lens en kan variëren van gemiddelt 38 tot 79%.
Soms is de oorzaak van droge ogen dat de contactlenzen niet genoeg water bevatten, echter in veel gevallen kan het omgekeerde het geval kunnen zijn. Contactlenzen met een lager watergehalte kunnen soms een oplossing zijn tegen droge ogen, doordat lenzen met een hoger percentage van water ook hydratatie kunnen verliezen als gevolg van diverse externe factoren.

In sommige gevallen kan een hoog watergehalte lens uw ogen nog erger maken als u al last heeft van droge ogen , omdat ze water kunnen absorberen uit uw traanbuizen om zichzelf vochtig te houden . Dit zal alleen de ogen nog meer uitdrogen en irritatie opbbrengen . Als dit het geval is kan uw opticien beslissen om u contactlenzen voor te schrijven met een lager watergehalte.

Siliconen Hydrogel  lenzen tegen droge ogen

Silicone hydrogel contactlenzen bestaan uit een zachte lensmateriaal met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid . Een toename van zuurstof helpt uw visie, uw hoornvlies vereist dit om in een gezonde conditie te blijven. Deze contactlenzen hebben een lager watergehalte dan andere lenzen, die de symptomen van droge ogen kunnen verlichten.  Als u uw ogen tegen het einde van de dag met gewone zachte lenzen droog aanvoelen overweeg dan met uw opticien om over te stappen naar siliconen hydrogel contactlenzen, ondanks dat de prijs van siliconen hydrogel lenzen iets duurder is dan de gewone zachte lens.

Daglenzen tegen rode ogen

Naast de bekende voordelen van het dragen van daglenzen  zoals geen vervelende schoonmaak gedoe en de flexibiliteit van het af en toe dragen, kunnen daglenzen  ook helpen bij roodheid en droogheid van het oog, zo blijkt uit een studie door Johnson & Johnson Vision Care .

Tip: Houd u aan de aanbevolen draagtijd, als u lenzen langer draagt dan de voorgestelde tijd, kan dit uitdroging en ongemak veroorzaken .

dalies aqua comfort plus vergelijken

Aanbevolen daglenzen tegen droge ogen

Dailies AquaComfort Plus van Ciba Vision zijn zachte daglenzen .Ciba Vision beschrijft hun AquaComfort Plus lenzen als perfect voor degenen die nieuw zijn met contactlenzen en die voor maximaal 20 uur comfort willen . Deze lens is geproduceerd met behulp van Ciba ” Lightstream Technology ” een drievoudige moisurising werking die ervoor zorgt dat vocht kan worden vrijgegeven elke keer wanneer men knippert. Dit betekent dat uw lenzen ger langer gehydrateerd blijven en dus minder last van droge ogen.

Proclear zachte contactlenzen van CooperVision is een van de meest populaire merken tegen droge ogen. Deze Proclear lenzen hebben een hoog watergehalte hydrogel en maakt gebruik van Coopervisions “PC Technology “,waardoor de lens voor maximaal 12 uur vochtig blijft. CooperVision beschrijft hun Proclear contactlenzen als zeer geschikt voor het verlichten van droge en rode ogen. Proclear lenzen zijn te bestellen in verschillende soorten en daglenzen .

1 Day Acuvue Moist contactlenzen van Johnson en Johnson is een daglens die perfect is voor degenen die lijden aan droge, jeukende of vermoeide ogen. Volgens Acuvue ” Laceron Technology ” voegt vocht direct in de lens materiaal, wat betekent dat het niet verdampt of verwijderd door knipperen ,waardoor de lens 100% gehydrateerd blijven .

De juiste lenzenvloeistof

In sommige gevallen kan de oorzaak van droge ogen door het gebruik van niet passende lenzenvloeistof komen. Niet elke reinigingsoplossing is geschikt voor alle soorten contactlenzen. Bijvoorbeeld als u silicone hydrogel contactlenzen draagt dan moet u mogelijk specifieke lenzenvloeistof gebruiken die geschikt is voor silicone hydrogel lenzen. Het beste is om uw opticien te vragen welke lezenvloeistof geschikt is voor uw lens, hij kan u adviseren over de beste zorg producten. Er kunnen problemen ontstaan wanneer u overschakelt naar nieuw lenzenvloeistof, maar uw opticien is in staat om u hierover advies te geven

Sommige lenzendragers hebben ook last van gevoeligheid voor lenzenvloeistof. Als u denkt dat u gevoelig voorben is een eenvoudige oplossing om over te stappen naar daglenzen, u heeft dan geen verzorgingsproducten nodig.

Optifree PureMoist  is een alles in- één lenzenvloeistof die helpt om een laagje vocht tussen de lens en het oog in stand te houden.

optifree_puremoist lenzenvloeistof

Oogdruppels voor droge ogen

Een veel voorkomende manier om op korte termijn verlichting te krijgen van droge ogen is met oogdruppels om zo opnieuw uw ogen te hydrateren. Alhoewel dit niet een genezingsmiddel is, zijn er andere producten beschikbaar die langduriger effect hebben .Er is een breed scala aan oogdruppels en sprays op de markt tegen rode en droge ogen, sommige kunnen zelfs worden gebruikt met uw contactlenzen in zoals Blink Contacts die onmiddellijk en langdurig bevochtigend effect hebben en Oxyal oogdruppels van Bausch & Lomb die geneest en voorkomt droge, geïrriteerde en vermoeide ogen. Ook het merk AQuify zijn oogdruppels die uw ogen bevochtigen en verfrissen en zijn geschikt  voor extra gevoelige ogen.

 

blink contact oogdruppels

Drink veel water

Onderzoekers aan de Universiteit van Bangor in Wales hebben een verband tussen veel water drinken het voorkomen van droge ogen vastgesteld. Dus zorg ervoor dat u goed gehydrateerd blijft gedurende de hele dag dit zal helpen uw ogen gezonder te houden. Het is het aanbevolen om minstens 1,2 liter water per dag te drinken .

Leave Comment