lenzen voor droge ogen

01/01/2017 door Matan Klever with 0 comments

Beste Lenzen voor Droge Ogen


Een van de meest voorkomende problemen bij lensdragers is het gevoel van droge en geïrriteerde ogen, het verbaasd ons daarom niet dat lenzendragers altijd op zoek zijn naar de beste lenzen voor droge ogen.

Gelukkig zijn er veel lenzen op de markt die helpen tegen droge ogen, en zijn verschillende manieren waarop dit probleem kan worden opgelost of het in ieder geval te verminderen.

Droge ogen

Veel mensen die lenzen dragen hebben last van droge ogen en de symptomen worden vaak omschreven als een branderig gevoel en roodheid van de huid rond de ogen. Het goede nieuws is dat veel lens fabrikanten op de markt zijn gekomen met een lens die speciaal is ontworpen om de symptomen van droge ogen tegen te gaan. Als je contactlenzen niet lekker zitten kan soms overstappen naar een ander merk al de oplossing zijn

Als jij een van deze lenzendragers bent die last heeft van droge ogen, dan hoeft je niet direct over te stappen naar een bril, maar kan je beter eerst een afspraak bij de opticien te maken. Hij zal de oorzaak van je droge ogen beoordelen en je een betere lens aan raden.

Met een scala aan producten speciaal ontworpen om droge ogen tegen te gaan is het onwaarschijnlijk dat je opticien zal beslissen dat je geen contactlenzen meer kunt dragen.

Veel mensen besluiten om een ander lenzen merk te proberen of oogdruppels tegen droge ogen te gebruiken. Het is ook belangrijk om te controleren of u lenzenvloeistof goed samen gaat met je contactlenzen.

Contactlenzen met een lage waterinhoud

Zachte contactlenzen zijn speciaal ontworpen om water vast te houden, ze bestaan uit een mengsel van hydrofiele polymeren – een stof die wordt aangetrokken tot water en dus helpen om uw lenzen gehydrateerd te houden.

De watergehalte verschillen van lens tot lens en kan variëren van gemiddeld 38 tot 79%.
Soms is de oorzaak van droge ogen dat de contactlenzen niet genoeg water bevatten, echter in veel gevallen kan het omgekeerde het geval kunnen zijn. Contactlenzen met een lager watergehalte kunnen soms een oplossing zijn tegen droge ogen, doordat lenzen met een hoger percentage van water ook hydratatie kunnen verliezen als gevolg van diverse externe factoren.

In sommige gevallen kan een hoog watergehalte lens uw ogen nog erger maken als u al last heeft van droge ogen, omdat ze water kunnen absorberen uit uw traanbuizen om zichzelf vochtig te houden . Dit zal alleen de ogen nog meer uitdrogen en irritatie opbrengen . Als dit het geval is kan uw opticien beslissen om u contactlenzen voor te schrijven met een lager watergehalte.

Siliconen Hydrogel Lenzen tegen droge ogen

Silicone hydrogel lenzen bestaan uit een zacht lensmateriaal met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Een toename van zuurstof helpt je visie, je hoornvlies vereist dit om in een gezonde conditie te blijven. Deze contactlenzen hebben een lager watergehalte dan andere lenzen, die de symptomen van droge ogen kunnen verlichten.  Als je ogen tegen het einde van de dag met gewone zachte lenzen droog aanvoelen overweeg dan met jouw opticien om over te stappen naar siliconen hydrogel contactlenzen, ondanks dat de prijs van siliconen hydrogel lenzen iets duurder is dan de gewone zachte lens.

 

Beste Daglenzen tegen droge ogen

Naast de bekende voordelen van het dragen van daglenzen zoals geen vervelende schoonmaak gedoe en de flexibiliteit van het af en toe dragen, kunnen daglenzen ook helpen bij roodheid en droogheid van het oog, zo blijkt uit een studie door Johnson & Johnson Vision Care.

 

1) Dailies AquaComfort Plus

Dailies AquaComfort Plus lenzen Vergelijken

 

Dailies AquaComfort Plus van Ciba Vision zijn zachte daglenzen. Ciba Vision beschrijft hun AquaComfort Plus lenzen als perfect voor degenen die nieuw zijn met contactlenzen en die voor maximaal 20 uur comfort willen .

Deze lens is geproduceerd met behulp van Ciba ” Lightstream Technology ” een drievoudige moisurising werking die ervoor zorgt dat vocht kan worden vrijgegeven elke keer wanneer men knippert. Dit betekent dat je lenzen ger langer gehydrateerd blijven en dus minder last van droge ogen.

 

2) Proclear 1 day

Proclear 1 day lenzen vergelijken

 

 

Proclear zachte contactlenzen van Cooper Vision is een van de populairste merken tegen droge ogen. Deze Proclear lenzen hebben een hoog watergehalte hydrogel en maakt gebruik van Coopervisions “PC Technology “,waardoor de lens voor maximaal 12 uur vochtig blijft. CooperVision beschrijft hun Proclear contactlenzen als zeer geschikt voor het verlichten van droge en rode ogen. Proclear lenzen zijn te bestellen in verschillende soorten en daglenzen.

 

3) 1 Day Acuvue Moist

1 Day Acuvue Moist lenzen vergelijken

 

 

1 Day Acuvue Moist contactlenzen van Johnson en Johnson is een daglens die perfect is voor degenen die lijden aan droge, jeukende of vermoeide ogen. Volgens Acuvue ” Laceron Technology ” voegt vocht direct in de lens materiaal, wat betekent dat het niet verdampt of verwijderd door knipperen,waardoor de lens 100% gehydrateerd blijven .

Belangrijk: Houd je aan de aanbevolen draagtijd, als je lenzen langer draagt dan de voorgestelde tijd, kan dit uitdroging en ongemak veroorzaken.

 

De juiste lenzenvloeistof

In sommige gevallen kan de oorzaak van droge ogen door het gebruik van niet passende lenzenvloeistof komen. Niet elke reinigingsoplossing is geschikt voor alle soorten contactlenzen. Bijvoorbeeld als je silicone hydrogel contactlenzen draagt dan moet je mogelijk specifieke lenzenvloeistof gebruiken die geschikt is voor silicone hydrogel lenzen. Dit zijn de beste lenzenvloeistof voor droge droge ogen.

Het beste is om je opticien te vragen welke lenzenvloeistof geschikt is voor je lens, hij kan je adviseren over de beste zorg producten. Er kunnen problemen ontstaan wanneer je overschakelt naar nieuw lenzenvloeistof, maar je opticien is in staat om je hierover het beste advies te geven

Sommige lenzendragers hebben ook last van gevoeligheid voor lenzenvloeistof. Als je denkt dat je gevoelig bent is er een eenvoudige oplossing om over te stappen naar daglenzen, zo heb je geen verzorgingsproducten meer nodig.

Opti-Free PureMoist lenzenvloeistof is een alles in- één lenzenvloeistof die helpt om een laagje vocht tussen de lens en het oog in stand te houden en dus helpt bij droge ogen met het dragen van maandlenzen.

optifree_puremoist lenzenvloeistof

Oogdruppels voor droge ogen

Een veel voorkomende manier om op korte termijn verlichting te krijgen van droge ogen is met oogdruppels om zo opnieuw je ogen te hydrateren.

Alhoewel dit niet een genezingsmiddel is, zijn er andere producten beschikbaar die langduriger effect hebben. Er is een breed scala aan oogdruppels en sprays op de markt tegen rode en droge ogen, sommige kunnen zelfs worden gebruikt met uw contactlenzen in zoals Blink Contacts die onmiddellijk en langdurig bevochtigend effect hebben.

Oxyal oogdruppels van Bausch & Lomb die geneest en voorkomt droge, geïrriteerde en vermoeide ogen. Ook het merk AQuify zijn oogdruppels die uw ogen bevochtigen en verfrissen en zijn geschikt voor extra gevoelige ogen.

 

blink contact oogdruppels

Drink veel water

Onderzoekers aan de Universiteit van Bangor in Wales hebben een verband tussen veel water drinken, het voorkomen van droge ogen vastgesteld. Dus zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft gedurende de hele dag, dit zal helpen uw ogen gezonder te houden. Het is het aanbevolen om minstens 1,2 liter water per dag te drinken.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.