Kosten Silicone Hydrogel lenzen

16/09/2019 by Pim de Groot with 1 comment

siliconen hydrogel lenzen prijs


Siliconen Hydrogel lenzen zijn een enorme  verademing voor het oog van patiënten. ze werden voor het eerst op de markt gebracht in 1999 en zijn gemaakt van een hoge zuurstof doorlaatbaar kunststof die het mogelijk maakt om tot 7 keer meer zuurstof door te laten in verhouding met de gewone contactlens – Ze worden beschreven als 100 % comfortabeler. Tegenwoordig is de helft van alle  lenzen gemaakt van silicone hydrogel en in de oogverzorging  geloven ze dat in de komende jaren nog meer lenzendragers zullen kiezen voor  silicone hydrogel lenzen inplaats van andere lens materialen.

Verschillende Soorten

Er zijn 3 soorten silicone hydrogel lenzen beschikbaar: sferische ,torische lenzen en multifocale lenzen.Het verschil tussen deze contactlenzen is de slijtage duur. lenzen dragers hebben de keuze uit daglenzen, 2 weken lenzen of maandenzen. Overleg met uw optometrist over de mogelijkheden die u heeft om te bepalen welke lens het beste bij u past.

Vergelijk Hydrogel lenzen

  1Day Acuvue TruEye 

Biofinity Multifocal

Clariti 1 Day

Biofinity Toric 

Er zijn verschillende materialen bij de verschillende merken van silicone hydrogel contactlenzen. Allemaal bevatten ze silicone hydrogel en zuurstof. Maar sommige bevatten unieke materialen zoals Balafilcon A in PureVision – Galyfilcon A in Acuvue Advance – Lotrafilcon A  in Night & Day – Lotrafilcon B in O2 – OPTIX en Senofilcon A in Acuvue Oasys. Siliconen bevattende lens materialen hebben een lage oppervlakte energie en als gevolg daarvan wordt de oppervlaktebevochtiging afgenomen.

Silicon Hydrogel parameters

 

Voordelen Siliconen Hydrogel  lenzen

Het grootste verschil voor lenzendrager is de comfort inverhouding met gewone lenzen. Ook helpen silicone hydrogel  lenzen het  minimaliseren van problemen zoals rode ogen , droge ogen , zwelling van het hoornvlies en cornea infecties. Silicone hydrogel lenzen laten meer zuurstof naar het hoornvlies door, wat gezonder voor het oog is.

Andere voordelen van silicone hydrogel lenzen boven gewone lenzen zijn meer weerstand tegen eiwitstortingen, minder uitdroging van de lenzen, minder risico op ooginfectie, een makkelijkere omgang door stijver materiaal.

 

Nadelen Siliconen Hydrogel  lenzen

Toch kiest niet iedereen voor silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen zijn over het algemeen duurder dan niet siliconen lenzen, zodat een meer prijsbewuste consument deze optie niet altijd de voorkeur geeft. Ook hebben sommige mensen met siliconen materiaal last dat ze wazig zien en meer ongemak. Andere zijn gewoon niet in staat om goed te wennen aan de meer rigide siliconen materiaal. Wat goed is voor de ene patiënt kan in feite een negatief effect voor een ander. Het is heel belangrijk om te overleggen met uw oogarts bij het kiezen voor silicone hydrogel lenzen.

 

sillicon-contact-lensWie kan Siliconen Hydrogel contactlenzen dragen?

De meeste mensen genieten van het dragen van silicone hydrogel lenzen in vergelijking met andere zachte lenzen. Dit komt door de gezondheidsvoordelen maar deze lens is bijzonder aan te raden voor:

  •     lenzendragers met een hoge sterkte
  •     ogen die meer zuurstof nodig hebben
  •     lenzendragers die aan het einde van de dag ongemak, droogheid of last rode ogen hebben.
  •     lenzendragers die lange uren werken bij  een lage vochtigheid airco
  •     lenzendragers die de hele dag voor de computer zitten
  •     lenzendragers die hun lenzen voor meer dan 12 tot 14 uur per dag  dragen.

 

Silicone Hydrogel lenzen prijzen

Voordat u  Silicone Hydrogel contactlenzen gaat kopen is het belangrijk om te weten dat u meer geld zal gaan besteden ongeacht waar u ze koopt. Ze zijn nieuw op de markt en net als bij elk nieuw product zijn ze duurder. Er zijn verschillende lenzensites waar u deze lenzen online voor een goedkopere prijs kunt bestellen. Hansanders en Lensway bieden inverhouding met ander sites Silicone Hydrogel contactlenzen voor een goedkope prijs aan, maar het is altijd goed om eerst u lenzen te vergelijken.
Bij het berekenen van de kosten zijn er een paar dingen waarmee u nog rekening moet  houden o.a uw zorg verzekering – Wat krijgt u vergoed van de verzekering, de beschikbaarheid van het product, de verschillende lenzen aanbiedingen en kortingen. Alle lenzen winkels hebben verschillende aanbiedingen op verschillende tijdstippen, het hangt af van u hoe snel u uw lenzen nodig heeft. Naast de prijs van de contactlenzen moet u de verzendkosten en  de waarde van uw tijd ook ookoverwegen. Het bestellen van een grotere hoeveelheid lenzen in 1 keer zal u altijd geld besparen.

Comments

Christiana Groenendijk

3 jaar ago

Ik wil graag daglenzen voor droge ogen in de kleur groen zonder sterkte. Geen idee wat ik moet kiezen. Raad is welkom.

Leave Comment