Kosten Silicone Hydrogel lenzen

16/09/2019 door Matan Klever with 1 comment

Siliconen Hydrogel Lenzen Vergelijken


Siliconen Hydrogel lenzen zijn een enorme  verademing voor het oog van patiënten. ze werden voor het eerst op de markt gebracht in 1999 en zijn gemaakt van een hoge zuurstofdoorlaatbaar kunststof die het mogelijk maakt om tot 7 keer meer zuurstof door te laten in verhouding met de gewone contactlens – Ze worden beschreven als 100 % comfortabeler.

Tegenwoordig is de helft van alle  lenzen gemaakt van silicone hydrogel en in de oogverzorging  geloven ze dat in de komende jaren nog meer lenzendragers zullen kiezen voor  silicone hydrogel lenzen in plaats van andere lens materialen.

Bekijk Ook: Vergelijk Siliconen Hydrogel lenzen |  Verschil Hydrogel en Silicone Hydrogel LenzenBeste lenzen voor Gevoelige ogenVerschillende Soorten Siliconen Hydrogel Lenzen

Er zijn 3 soorten silicone hydrogel lenzen beschikbaar: sferische ,torische lenzen en multifocale lenzen.Het verschil tussen deze contactlenzen is de slijtage duur, lenzendragers hebben de keuze uit daglenzen, 2 weken lenzen of maandlenzen.

Overleg met je optometrist over de mogelijkheden die u heeft om te bepalen welke lens het beste bij je past.

Beste Siliconen Hydrogel Lenzen

● 1 Day Acuvue TruEye

Biofinity Multifocal

Clariti 1 Day

Biofinity Toric

 

Er zijn verschillende materialen bij de verschillende merken van silicone hydrogel contactlenzen. Allemaal bevatten ze silicone hydrogel en zuurstof. Maar sommige bevatten unieke materialen zoals Balafilcon A in PureVision – Galyfilcon A in Acuvue Advance – Lotrafilcon A  in Night & Day – Lotrafilcon B in O2 – OPTIX en Senofilcon A in Acuvue Oasys.

Siliconen bevattende lens materialen hebben een lage oppervlakte energie en als gevolg daarvan wordt de oppervlakte bevochtiging afgenomen.

Silicon Hydrogel parameters

 

Voordelen Siliconen Hydrogel  lenzen

Het grootste verschil voor lenzendrager is de comfort inverhouding met gewone lenzen. Ook helpen silicone hydrogel  lenzen het  minimaliseren van problemen zoals rode ogen , droge ogen , zwelling van het hoornvlies en cornea infecties. Silicone hydrogel lenzen laten meer zuurstof naar het hoornvlies door, wat gezonder voor het oog is.

Andere voordelen van silicone hydrogel lenzen boven gewone lenzen zijn meer weerstand tegen eiwit stortingen, minder uitdroging van de lenzen, minder risico op infectie, een makkelijkere omgang door stijver materiaal.

Nadelen Siliconen Hydrogel  lenzen

Tock kiest niet iedereen voor silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen zijn meestal duurder dan gewone lenzen, dus als je op je budget moet letten, is dit misschien niet de beste keuze voor je. Ook kunnen sommige mensen last hebben van wazig zicht en ongemak bij silicone lenzen.

Misschien kun jij gewoon niet wennen aan het stuggere silicone materiaal. Wat goed is voor de ene persoon, kan problemen veroorzaken voor jou. Daarom is het slim om met je oogarts te praten voordat je beslist of silicone hydrogel lenzen geschikt zijn voor jou.

sillicon-contact-lensWie kan Siliconen Hydrogel contactlenzen dragen?

De meeste mensen genieten van het dragen van silicone hydrogel lenzen in vergelijking met andere zachte lenzen. Dit komt door de gezondheidsvoordelen maar deze lens is bijzonder aan te raden voor:

Lenzendragers met een hoge sterkte

Ogen die meer zuurstof nodig hebben

Lenzendragers die aan het einde van de dag ongemak, droogheid of last rode ogen hebben.

Lenzendragers die lange uren werken bij  een lage vochtigheid airco

  Lenzendragers die de hele dag voor de computer zitten

Lenzendragers die hun lenzen voor meer dan 12 tot 14 uur per dag  dragen.

 

Silicone Hydrogel lenzen prijzen

Voordat je Silicone Hydrogel contactlenzen gaat kopen, is het belangrijk om te weten dat je er ongeacht waar je ze koopt, meer geld aan zult uitgeven. Deze lenzen zijn relatief nieuw op de markt, en zoals bij elk nieuw product, zijn ze doorgaans duurder. Op verschillende lenzensites, zoals Pearl en Alensa kun je ze voor een voordeligere prijs online bestellen in vergelijking met andere sites. Het is echter verstandig om eerst verschillende lenzen prijzen te vergelijken.

Bij het berekenen van de kosten zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden, zoals je zorgverzekering, de vergoeding die je van de verzekering krijgt, de beschikbaarheid van het product, diverse aanbiedingen en kortingen op lenzen.

Alle lenzenwinkels hebben verschillende aanbiedingen op verschillende momenten, afhankelijk van hoe snel je de lenzen nodig hebt. Naast de prijs van de contactlenzen moet je ook de verzendkosten en de waarde van je tijd overwegen. Het bestellen van een grotere hoeveelheid lenzen in één keer zal je altijd geld besparen.Kortom, Siliconen Hydrogel lenzen de ideale keuze voor iedereen die streeft naar ultiem draagcomfort, scherp zicht en de veiligheid van hun ogen. Of je nu de hele dag op kantoor voor het scherm zit of een actieve levensstijl hebt, deze lenzen verbeteren je zicht en geven comfort.

Wacht niet langer en ervaar zelf het verschil dat Siliconen Hydrogel lenzen kunnen maken in jouw dagelijks leven. Kies voor het comfort, scherpe zicht en de handigheid van deze innovatieve lenzen.

Reacties

Christiana Groenendijk

4 jaar ago

Ik wil graag daglenzen voor droge ogen in de kleur groen zonder sterkte. Geen idee wat ik moet kiezen. Raad is welkom.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.