02/11/2023 door Matan Klever with 1 comment

Maandlenzen: Wat Wel en Niet Kan?


Maandlenzen is een ideale lens voor mensen die een alternatief willen voor een bril, ze hebben vele voordelen maar er zijn veel vragen en twijfels over het gebruik van maandlenzen.  Veelgestelde vragen zijn o.a: Kan je met  maandlenzen slapen, zwemmen, douchen enz.? We geven hier antwoord op al die vragen, want het is enorm belangrijk dat je je maandlenzen op de juiste manier verzorgt.

Kan je met Maandlenzen slapen?

De vraag die het meest wordt gesteld is of je kan slapen met maandlenzen in. Het korte antwoord is dat het meestal wordt afgeraden om met maandlenzen te slapen. Alhoewel er sommige maandlenzen zijn die hier speciaal voor zijn ontworpen, waarmee het wel kan o.a. Air Optix Night & Day Aqua.

Kan je met Maandlenzen zwemmen?

Het zwemmen met lenzen in kann riskant zijn, vooral in chloor- of zoutwaterzwembaden. Water kan in de ruimte tussen je ogen en de lens komen, wat kan leiden tot irritatie en ongemak. Het wordt aanbevolen om lenzen uit te doen voordat je gaat zwemmen en indien nodig een waterdichte bril te dragen.

Kan je met Maandlenzen douchen?

Kan je met lenzen douchen

Het is meestal veilig om te douchen terwijl je lenzen draagt. Zorg er echter voor dat je water niet rechtstreeks in je ogen laat spuiten, omdat dit irritatie kan veroorzaken. Het is altijd een goed idee om je ogen te beschermen tijdens het douchen, bijvoorbeeld door je gezicht naar beneden te houden.

Kan je met Maandlenzen de sauna in?

De sauna kan een droge omgeving zijn, wat ongemak kan veroorzaken als je lenzen draagt. Het is beter om je lenzen uit te doen voordat je de sauna in gaat, ook met zweten wat in je ogen kan komen is dit niet fijn. Doe je lenzen weer in nadat je de sauna hebt verlaten. Zorg ervoor dat je lenzen schoon en vochtig blijven.

Kan je met Maandlenzen in de zee?

Kan je met lenzen in de zee

Lenzen en zeewater gaan meestal niet goed samen. Zout water kan lenzen doen uitdrogen en irriteren. Als je van plan bent om in de zee te zwemmen, is het beter om je lenzen uit te doen en in zee te gaan met een bril op om zo je ogen te beschermen.

Kan je met Maandlenzen onder de zonnebank?

Het dragen van lenzen onder de zonnebank is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen de UV-straling. Zorg ervoor dat je een zonnebril draagt die je ogen volledig bedekt. Dit helpt om je ogen te beschermen en voorkomt schade door de zon.

Kan je vliegen met Maandlenzen in?

Ja, je kunt meestal gewoon vliegen met je lenzen in, maar hou  rekening  met de droge lucht in vliegtuigen, vooral op lange vluchten. Het is goed om regelmatig te knipperen en je ogen vochtig te houden. Zorg er ook voor dat je de juiste lenzenhouder en lenzenvloeistof bij je hebt voor het geval je je lenzen tijdens de vlucht toch liever uitdoet.

Reacties

Erez

7 maanden ago

Hoe lang kan je maandlenzen in je lenzendoosje bewaren?

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.