Lenzen Uitdoen

Als je nog nooit contactlenzen hebt in en uit gedaan kan het in het begin langer duren. Het kan een beetje wennen zijn, maar met een beetje oefening zal het steeds sneller gaan.

Sommige lenzen zijn gemaakt van verschillende materialen en moeten mogelijk anders worden behandeld. Het is belangrijk om voor de eerste keer een ​​professional te raadplegen, omdat er verschillende technieken zijn voor het plaatsen en verwijderen van verschillende soorten contactlenzen en ze zullen je adviseren de juiste techniek te vinden die het beste bij jouw lenzen past.

Het uitdoen van lenzen is vaak een stuk eenvoudiger dan het indoen van lenzen, maar ook bij het uitdoen is het belangrijk dat je handen schoon zijn.

Om zachte lenzen uit te halen, moet je eerst je handen goed wassen met warm water en zeep. Zorg ervoor dat je handen volledig droog zijn voordat je verder gaat.

Bekijk het filmpje: Zachte lenzen uitdoen

Wat heb je nodig?

  • Wastafel
  • Spiegel
  • Schoon aanrecht
  • Ongeparfumeerde, lotion vrije zeep
  • Effen handdoek

Richtlijnen bij het uitdoen van Zachte Lenzen

Andere belangrijke richtlijnen voor het uithalen van zachte contactlenzen

  •  Kijk omhoog of zijwaarts, terwijl je het onderste ooglid voorzichtig met je vinger naar beneden trekt.
  •  Vervolgens met je wijsvinger voorzichtig de lens manoeuvreren naar het witte gedeelte van je oog.
  •  Daarna kan je heel voorzichtig de lens samenknijpen met je wijsvinger en met behulp van je duim uit het oog halen.

Misschien heb je wel eens over iemand gehoord die een contactlens “verloor” in de achterkant van het oog, dit is onmogelijk.

Zachte lenzen uitdoen met lange nagels

Ons advies voor vrouwen is bij het uitdoen de nagels kort te houden, om per ongeluk krassen en beschadiging van de lenzen te voorkomen.

Het is mogelijk om lenzen uit te doen met lange nagels, maar het is wel belangrijk om hierbij heel voorzichtig te zijn en kan je het beste zachte lenzen uitdoen met een hulpmiddel. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een DMV lenzen pincet, dit is een hulpmiddel om zachte contactlenzen op een eenvoudige manier in en uit te nemen.

Zachte lenzen uitdoen met Hulpmiddel

Er zijn verschillende hulpmiddelen om zachte lenzen uit te doen. De meest voorkomende optie is de DMV Soft Lens Handler.

De zachte lenzen uitdoen hulpmiddel, is al jaren de marktleider in het verwijderen en inbrengen van zachte contactlenzen. Het heeft gepatenteerde grijpkussens die nauw aansluiten bij de vorm van het oog en zachtjes het lensoppervlak strelen. Dit maakt een comfortabele en veilige lensverwijdering mogelijk.

Het kleine uiteinde heeft een ondiepe komvormige inkeping die de vochtige lens stevig vasthoudt voor plaatsing op het oog. De lenzendrager kan met de DMV hulpmiddel eenvoudig en nauwkeurig de lenzen indoen terwijl je in de spiegel kijkt.

DMV Soft Lens Handler is te bestellen bij Deonlinedrogiserij voor €28,35

zachte lenzen uitdoen hulpmiddel

Als je daglenzen draagt, kan je de lenzen weggooien nadat je ze hebt verwijderd. Als dit niet het geval is, bewaar  de contactlenzen in een lenzendoosje.

Plaats Commentaar


Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol