lenzen met uv bescherming

16/12/2018 door Matan Klever with 0 comments

Beste Lenzen met UV-bescherming


Bijna iedereen is zich inmiddels bewust van de schadelijke gevolgen van ultraviolette (UV) straling voor de huid. Wat echter minder bekend is, is de schade die UV-straling aan onze ogen kan aanrichten. Deze schadelijke straling is cumulatief, wat betekent dat de schade die je oploopt in je kindertijd, bijvoorbeeld op het strand, later in het leven tot problemen kan leiden.

De Optometric Association (AOA) raadt aan om een zonnebril te dragen die 99-100% van zowel UV-A als UV-B stralen blokkeert om de ogen volledig te beschermen.

Toch zijn er veel zonnebrillen die niet voldoende bescherming bieden, omdat ze nog steeds stralingen aan de zijkanten of rondom de bril doorlaten.

Gelukkig zijn er ook contactlenzen beschikbaar die extra bescherming bieden tegen de zon. Deze lenzen absorberen UV-straling voordat deze het oogoppervlak bereikt, waardoor je ogen optimaal beschermd zijn.

Welke  contactlenzen hebben UV-bescherming?

1. ACUVUE  Lenzen

Alle ACUVUE  contactlenzen hebben Class 1 of Class 2 UV-blokkerende bescherming tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling aan het hoornvlies en in het oog.

Acuvue Oasys met Hydraclear PlusDeze lenzen bieden jou het hoogste niveau van UV-bescherming op de markt, met een blokkering van 99% UVB-straling en 95% UVA-1 straling. Acuvue Oasys met Hydraclear Plus zijn ideaal als je een hogere mate van bescherming nodig hebt, vooral als je veel tijd buitenshuis doorbrengt, werkt of speelt in direct zonlicht.

Acuvue AdvanceDeze maandlens blokkeert 93% van de UV-A straling en 99% van de UV-B straling, waardoor ze ideaal zijn voor zonnige zomerdagen. Ze zijn prima geschikt voor de meesten van ons. Ze bieden een hoog niveau van bescherming tijdens de zomermaanden. Ze hebben een lichte tint, maar niet genoeg om de kleur van je iris te veranderen. Ze zijn comfortabel om voor langere periodes te dragen.

Er zijn veel merken die UV-beschermende lenzen aanbieden, maar Acuvue is populair in dit gebied. Ze bevorderen UV-bescherming beter dan de meeste en, nog belangrijker, ze bieden comfortabele, kwalitatieve contactlenzen. Welk merk je ook kiest, dit zijn de beste stijlen van contactlenzen voor dagelijks gebruik tijdens de zomermaanden.

Zelfs als je niet urenlang in de zon ligt, is het nog steeds een goed idee om enkele minuten te besteden aan het beschermen van je lichaam. Zonnebrandcrème helpt om schade door ultraviolette straling aan de huid te voorkomen, en UV-beschermende contactlenzen doen hetzelfde voor de ogen.

2. CooperVision Lenzen

Clariti 1-day – Deze daglens van CooperVision met silicone hydrogel materiaal bieden niet alleen scherp zicht en comfort, maar ze zijn ook voorzien van UV-bescherming om je ogen te beschermen tegen schadelijke straling van de zon. Het feit dat het om daglenzen gaat, betekent dat je elke dag met een fris paar lenzen begint, zonder gedoe van lens verzorging.

2 Verschillende classificaties van UV-blokkerende lenzen

● Class I blocker – Deze lenzen worden aanbevolen voor situaties met een hoge blootstelling aan UV-straling, zoals in de bergen of op het strand. Ze blokkeren meer dan 90% van de UVA-straling (316-380 nm golflengte) en meer dan 99% van de UVB-straling (280-315 nm).

Class II blocker – Deze lenzen zijn geschikt voor algemeen gebruik. Ze blokkeren meer dan 70% van de UVA-straling en meer dan 95% van de UVB-straling.

Voor mensen die contactlenzen dragen maar geen zonnebril dragen wanneer de zon schijnt, kan de mate van bescherming tegen UV-straling worden verhoogd door contactlenzen te dragen die UV-blokkering bieden.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.