18/11/2018 door Matan Klever with 1 comment

Hoe beïnvloedt het weer mijn ogen?


Met de koude winter op komst, is het belangrijker dan ooit om voor je gezondheid te zorgen, en dat geldt ook voor de gezondheid van je ogen. In de koude maanden hebben we meer kans op ziektes, zoals verkoudheid en griep, dan in de zomermaanden, wat betekent dat je jezelf warm moet houden.

Terwijl je eenvoudig een dikke trui, sjaal en handschoenen aan kan doen en ook een muts op. Is er een ander deel van je lichaam dat moeilijker te beschermen is tegen het koude weer – en dat zijn je ogen. Je ogen zijn zeer vatbaar tijdens de koude maanden. Daarom moet je bewust zijn van de waarschuwingssignalen en goed voor je ogen zorgen tijdens de wintermaanden. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten en wat je kan doen als je last van je ogen krijgt.

Droge ogen

Bij koud en extreem weer kan sterke wind ervoor zorgen dat je ogen hun natuurlijke vocht verliezen en droog worden. Hierdoor zullen ze zich pijnlijk gaan aanvoelen en leiden tot ongemak.

Niet alleen dit, maar aangezien je de ramen eerder in huis dichthoudt om het koude weer buiten te houden en de verwarming vaker aandoet, kunnen de lage vochtigheidsniveaus ook jouw ogen doen uitdrogen.

Om dit te bestrijden, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Blijf in de eerste plaats gehydrateerd door veel water te drinken, wat de traanproductie kan helpen stimuleren. U kunt ook een luchtbevochtiger kopen om vocht in de lucht in uw huis te houden.

Lenzen zoals 1 dag Acuvue Moist hebben een hydraterende werking op je ogen, waardoor de symptomen van droge ogen gedurende de dag worden verminderd en geminimaliseerd. Voor meer vocht, overweeg siliconen hydrogel lenzen zoals Biofinity daglenzen voor eenmalig gebruik, die zowel uitzonderlijke helderheid als hydratatie gedurende de hele dag bieden.

Je kunt ook hydraterende oogdruppels zoals Blink Intensive Eye Drops gebruiken om je ogen gehydrateerd te houden en de dagelijkse burn-out van computer belasting van de ogen aan te pakken, die in de wintermaanden kan toenemen.

Brandende ogen

In zeer extreme weersomstandigheden zal je merken dat het moeilijk kan zijn om jouw ogen volledig te openen. Als je probeert je ogen open te duwen, kan het hoornvlies in feite bevriezen, wat zeer pijnlijk is en kan leiden tot problemen zoals lichtgevoeligheid, wazig zicht en spierspasmen in het ooglid.

Je denkt misschien dat je alleen in de zomer een zonnebril hoeft te dragen; maar in feite kan het dragen van een zonnebril met UV-bescherming in de winter je ogen beschermen tegen harde wind en fel licht. Reflecterende stralen zijn mogelijk een probleem in de winter als gevolg van sneeuw en kunnen bijdragen aan oog gezondheidsproblemen zoals staar en sneeuwblindheid.

Overmatig tranen

Terwijl sommige mensen droge ogen ervaren door harde wind en het koude weer, hebben anderen last van overmatig tranen, waarbij hun ogen extreem waterig worden in het winterweer.

Dit kan zeer frustrerend zijn, vooral wanneer de tranen ervoor zorgen dat je zicht wazig wordt. Om overmatig tranen te voorkomen, dien je een zonnebril te dragen en moet je eventuele tranen wegvegen met een schone, zachte doek om te voorkomen dat bacteriën zich in je ogen verspreiden. Ooglid Doekjes zoals Biotrue Daily Eyelid Wipes helpen je ogen schoon te maken en kan kan je makkelijk overal mee nemen.

Rode gezwollen ogen
Ogen kunnen bij koud weer rood en opgezwollen worden. Dit komt door vernauwde bloedvaten in de weefsels rond de ogen, pijnlijke, gezwollen ogen kunnen leiden tot wazig zicht, overmatige tranen en ooglid spasmen.

Zorg ervoor dat je je ogen beschermt bij koud en fel weer door een zonnebril met UV-bescherming te dragen. Je kunt je ogen ook een spa-achtige behandeling geven met het Thera-Pearl Eye Mask. Het handige masker kan zowel warm als koud worden gebruikt, afhankelijk van jouw voorkeur, en zal helpen om vermoeide, geïrriteerde en gezwollen ogen te verlichten.

Vergeet niet regelmatig de opticiens te bezoeken voor een algemene controle van de gezondheid van je ogen.

Reacties

Chiara

6 jaar ago

In de winter heb ik vaak last van droge ogen. Dit verklaart een hoop! Ga zeker eens de Blink eye drops uitproberen en kijken of dit helpt. :-)

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.