gezonde ogen met contactlenzen

25/10/2017 door Matan Klever with 5 comments

Zo hou je jouw ogen gezond als je lenzen draagt


Ga voor daglenzendaglenzen zijn bewezen gezonder te zijn voor je ogen. Dit komt hoofdzakelijk omdat er geen noodzaak is om daglenzen te bewaren of te reinigen, wat betekent optimale hygiëne en minder kans op complicaties

Verwijder make-up – voor oog en huidverzorging kan het vergeten van je make-up verwijderen leiden tot mogelijke ooginfecties en irritaties. In mascara en eyeliner zit vaak olie en dikke mascara’s kunnen in je oog terechtkomen terwijl je slaapt, verwijder het daarom elke avond.

Scherm time-out – voor degenen die werken in een kantooromgeving, zit je vaak uren voor
Een scherm, focus je af en toe op iets in de verte en focus je dan weer op je duim voor je gezicht. Herhaal dit ongeveer vijf keer alleen om je oogspieren te wekken. Probeer ook je ogen regelmatig te knipperen om ze zo vochtig te houden.

Handen Wassen – Was altijd goed je handen voordat je je lenzen indoet en zorg ervoor dat je handen droog zijn, anders blijft de lens aan je vingers plakken.

Waterbewust – Zwem nooit met je contactlenzen in, of laat ze in aanraking komen met kraanwater. Als je dit wel doet, zorg ervoor dat je ze later weggooit.

Blijf hydrateren – Drink genoeg water en blijf hydrateren, draag nooit langer jouw contactlens, tenzij dit door jouw opticien is voorgeschreven. Het kiezen van lenzen die optimaal vocht bieden, zorgen ervoor dat jouw ogen elke dag fris aanvoelen.

Slaap Bewust – Een goede nachtrust heeft grote voordelen voor de gezondheid, maar het inslaap vallen met je lenzen moet nooit doen, omdat het je ogen in gevaar kan brengen tegen infectie. Lenzen kunnen s nachts uitdrogen, wat ook betekent dat ze moeilijk te verwijderen zijn.

Regelmatige oogcontroles – Doe regelmatig oogcontroles zoals aanbevolen door jouw opticien, minstens een keer per jaar. Hans Anders heeft vele filialen met een in-house optometrist die beschikbaar is om vragen te beantwoorden die klanten over hun lenzen hebben.

Zonnebril op – Bescherm je ogen tegen UVA en UVB straling wanneer je buiten in de zon bent, of op vakantie gaat. Op het strand heb je dan ook minder kans dat er zand in je ogen komt.

Halloween gevaar – veel party lenzen zijn meestal geverfd, waardoor de hoeveelheid zuurstof dramatisch wordt verminderd. Zorg ervoor dat je de lenzen van een erkende verkoper koopt, gebruik de benodigde lenzenvloeistof en houd ze niet te lang in.

Reacties

Sara

6 jaar ago

Goede tips! Ik heb zelf erg gevoelige ogen en zal binnenkort beginnen met het dragen van lenzen, dus deze tips komen goed van pas. Heel erg bedankt.

Shaylo

6 jaar ago

ik moet echt scherm time out proberen :)

Nani

6 jaar ago

Goed artikel, Ik heb vaak lenzen geprobeerd maar kreeg altijd last van mijn ogen. Met deze tips ga ik opnieuw proberen en dan met name de daglenzen.

Kt

6 jaar ago

Handige tips dit helpt om mijn overstap van 1 bril naar lenzen te maken als ik mijn 1ste lenzen heb ga ik uiteraard gebruik maken van deze tips.

Klaasvk

6 jaar ago

Bedankt! Voor deze handige informatie. Deze tips hebben me echt geholpen ik heb namelijk zelf altijd last van droge ogen bij het dragen van lenzen. Ik ga zeker een paar van deze super tips gebruiken!

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.