15/12/2015 by Pim de Groot with 0 comments

12 Tips voor gezonde ogen


Als u al uw goede voornemens zou moeten opnoemen, dan begint u vast met  afvallen en stoppen met roken. Dit zijn elk jaar de twee meest  populaire goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar hoe zit het met de verzorging van uw ogen?  Hieronder vindt u een handige checklist om u te helpen bij het verbeteren van uw visie en de gezondheid van het oog. Deze tips passen bij elk seizoen van het jaar om u te helpen bij een gezonde visie gedurende het hele jaar door. Het maakt niet uit in welk seizoen we zitten – Maak de gezondheid van uw ogen een prioriteit  met deze belangrijke tips!

eet slim voor gezonde ogen

1. Eet slim

Denk na over wat uw eet en laat u niet door de feestdagen verleiden. Eet veel bladgroenten , kleurrijke vruchten , en omega – 3 vetzuren voor een betere gezondheid van het oog.

2. Profiteer van uw bril en lenzen vergoeding

Maak gebruik van uw zorgverzekering  en de vergoeding voor uw bril of lenzen voordat ze vervallen aan het einde van het jaar. Plan ook om verstandig gebruik te maken van besparing op een oogonderzoek, brillen en contactlenzen in het nieuwe jaar.

niet roken voor gezonde ogen

3. Stoppen met roken

Geen twijfel over: Roken is schadelijk voor bijna elk orgaan in je lichaam met onder andere uw ogen. Maak een gezonde beslissing om in het nieuwe jaar te stoppen met roken.

4. Verlichting van allergie

Besteed extra aandacht aan uw seizoensgebonden allergieën en wat deze kan veroorzaken. Zodat u weet wat u moet vermijden. Breng een bezoek aan de oogarts wanneer uw ogen jeuken, rood , waterige en gezwollen zijn.

5. Sportbrillen of lenzen tijdens het sporten

Bijna 90 procent van sport gerelateerde oogletsel zijn te voorkomen met een beschermende sportbril of het dragen van lenzen. Draag een sportbril of lenzen tijdens het sporten om uw ogen te beschermen en voor een betere prestatie met sporten.

6. Verzorging van uw lenzen

Vergeet niet om u lenzen dagelijks met lenzenvloeistof goed schoon te maken, en was je handen altijd goed bij het in en uitdoen van je zachte lenzen. En het tijdig vervangen van u contactlenzen is van groot belang, draag nooit uw lenzen langer dan u is voorgeschreven.

7. Bescherming tegen de zon

Iedereen in uw familie waaronder uw kinderen moeten buiten in de zon een zonnebril met UV-bescherming dragen. De zon heeft schadelijke UV-stralen die cataract en ooglid kanker kunnen  veroorzaken. De beste manier om uw ogen goed te beschermen tegen UV-stralen is om een bril of contactlenzen met een UV-filter te dragen, die het grootste deel van de schadelijke stralen tegenhoudt. Alle lenzen van het merk ACUVUE hebben UV  filters die uw ogen het gehele jaar door te beschermen.

8. Draag een zwembril met zwemmen

Zwem nooit met uw contactlenzen in, tenzij uw ook een veiligheidsbril draagt. Zwembrillen beschermen  uw ogen tegen talloze bacteriën in het zwembad die kunnen leiden tot oogziektes.

9. Oogonderzoek voor uw kinderen

Buiten u eigen oogonderzoek plan ook een uitgebreide oog examen voor uw kinderen voordat het nieuwe schooljaar begint, om er zeker van te zijn dat hun visie is in topvorm is.

10. Vermoeidheid van de ogen.

Besteed u meer tijd binnenshuis? Vergeet niet om uw ogen rust te geven als u lang voor de computer of tv zit. Neem een ​​pauze om de 20 minuten en kijk naar objecten van min. 20 meter afstand  en minstens
20 seconden om vermoeidheid van de ogen te verminderen .
( Denk : ” 20-20-20 . ” )

11. Bril of Lenzen kopen

Zet onder andere nieuwe lenzen of een bril  op uw boodschappenlijstje. Laat u inspireren  met de nieuwe lente mode trends van de nieuwe brilmontuur ontwerpen. Bezoek uw optiek zaak of brillen websites om te zien welke brillen trendy zijn in dit seizoen.  Na een upgrade van uw bril, overweeg dan om uw oude bril te doneren aan iemand die deze goed kan gebruiken.

Laat u kinderen een eigen bril frame kiezen bij de opticien en zorg ervoor dat deze goed past. Koop een back – up paar. Lenzen dragers kunnen het beste tijdig lenzen online bestellen. Op het internet kosten lenzen vaak goedkoper, ook het bestellen van een grotere hoeveelheid in 1 keer kan u veel geld besparen.

12. Blijf actief en drink veel water.

Laat u niet door het koudere weer behouden om regelmatige  aan lichaamsbeweging te doen. Actief blijven is goed voor uw gezondheid en helpt tegen diabetes. Drink veel water, als u niet genoeg water drinkt, kan u uw lichaam uitdrogen en op zijn beurt niet genoeg tranen produceren om u ogen vochtig en comfortabel te houden. Oog-gerelateerde symptomen van uitdroging zijn roodheid, droogheid en gezwollen oogleden.

Infographic 8 Tips voor gezonde ogen

Infographic: 8 Tips for Healthy Eyes in the New Year

Leave Comment