lens in het verkeerde oog zit

23/02/2024 door Matan Klever with 0 comments

Hoe weet je of je lens in het verkeerde oog zit?


Lenzen links en rechts verwisseld ?  Het kan gebeuren dat je per ongeluk je lenzen verwisselt tussen je linker en rechteroog en de lens in het verkeerde oog plaatst. Kan gebeuren wanneer je haast hebt of als je  of als je afgeleid bent tijdens het inbrengen van je lenzen.

Dit kan leiden tot ongemak en problemen met je zicht, wanneer de sterkte van je contactlenzen niet geschikt is voor het andere oog.

Hoe weet je of je lens in het verkeerde oog zit?

Dat hangt af van het soort lenzen dat je draagt en of er verschil is in sterkte tussen beide ogen. Zoja dan zal waarschijnlijk wat minder scherp zien. Soms merk je er echter weinig van.

1

Controleer de sterkte: Als je merkt dat je zicht wazig of onscherp is nadat je je lenzen hebt ingedaan, kan dit een teken zijn dat je de lenzen in het verkeerde oog hebt geplaatst. Probeer je lenzen uit te nemen en opnieuw in te brengen, waarbij je extra oplet om de juiste lens in het juiste oog te plaatsen.

2

Zit de lens niet lekker: Soms kun je een ongemakkelijk gevoel ervaren als je per ongeluk je lens in het verkeerde oog hebt geplaatst. Dit kan een gevoel van irritatie of een licht branderig gevoel zijn. Als je dit ervaart, is het de moeite waard om te controleren of je de juiste lens in het juiste oog hebt.

3

Vergelijk met je andere lens: Als je nog steeds twijfelt of je je lens in het juiste oog hebt geplaatst, vergelijk dan met je andere lens. Als het zicht door de ene lens duidelijker is dan door de andere, kan dit aangeven dat je de lenzen hebt verwisseld.

4

Neem contact op met je opticien: Als je nog steeds niet zeker bent of je je lenzen correct hebt geplaatst, neem dan contact op met je opticien. Zij helpen je verder om de lenzen op de juiste manier in te brengen.

Is er een verschil tussen linker en rechter lens?

Er kan verschil zitten in de linker en rechter lens, wanneer je verschillende sterktes hebt voor je linker  en rechteroog. Als dat het geval is,  heb je twee verschillende lenzen, één voor elk oog.

Hoe onthoud ik welke lens voor welk oog is?

Om te onthouden welke contactlens voor welk oog is, begin consequent met één oog. Start bijvoorbeeld altijd met uw dominant oog; rechts als u rechtshandig bent en links als u linkshandig bent. Dit zorgt voor een routine die helpt te onthouden welke lens waar hoort.

Wees altijd zorgvuldig en nauwkeurig bij het inbrengen van je lenzen, om ervoor te zorgen dat je de juiste lens in het juiste oog plaatst en om ongemak en problemen met je zicht te voorkomen.

Afbeelding door Freepik

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.