Hoe Bespaar je geld op contactlenzen?

Lenzen kunnen duur zijn, maar er zijn veel manieren om geld te besparen op je lenzen. Vaak zijn ze al een stuk goedkoper als je ze online besteld en het is zeker de moeite ze eerst even hier online te vergelijken, zodat je weet waar de exact zelfde lens het goedkoopst is. Lees hieronder nog meer tips over hoe je geld op je lenzen kan besparen.

Bestel lenzen online

Controleer online. Websites zoals Lensplaza en Lentiamo.nl verkopen contactlenzen voor minder dan jouw oogarts dat vaak doet, vooral als je een grote hoeveelheid in een keer besteld. Let wel goed op dat je de exact zelfde lenzen koopt die je zijn voorgeschreven, bewaar altijd een kopie van je recept. Niet alle lenzen zijn hetzelfde, sommige sites bieden een eigen huismerk als alternatief aan, maar lenzen kunnen in kwaliteit variëren.

Je kan vragen of jouw oogarts online prijzen zal matchen, als ze dat willen, biedt dit het beste van beide werelden. Je kan lenzen bij jouw opticien kopen en ze vaak dezelfde dag nog ophalen, terwijl je dan hetzelfde bedrag bespaart als je online zou bestellen.
We raden ook aan om alleen bij bekende sites te bestellen en te controleren of andere consumenten problemen hebben gehad bij dat bedrijf, lees reviews! Je wil er zeker van zijn dat je niet alleen geld bespaart, maar ook koopt bij een gerenommeerd bedrijf dat indien nodig klantenservice of retourzendingen kan bieden.

Controleer het volgende voordat u bestelt:

  • Is er een klantenservice beschikbaar?Dit betekent dat je contact kunt opnemen met een live persoon als je hulp nodig hebt of informatie wil over retourzendingen of vertragingen bij verzending.
  • Controleer hun telefoonnummer voordat je bestelt. Als je een antwoordapparaat krijgt, heb je waarschijnlijk te maken met een slechte service.
  • Je weet alvorens hoe snel jouw bestelling wordt verzonden. Kleinere bedrijven kunnen meer tijd nodig hebben om te leveren omdat ze alleen de meest gebruikelijke recepten opslaan.
  • Het bestelproces is beveiligd. De URL bovenaan jouw browser moet beginnen met https: // in plaats van http: // op elke pagina waarop je jouw persoonlijke gegevens invoert.

Proeflenzen

Vraag om een paar proeflenzen van je opticien. Jou opticien kan je bijna altijd op zijn minst een paar gratis proeflenzen geven. Ook online is het mogelijk om gratis proeflenzen te ontvangen. Bij ACUVUE kan je gratis een proefpaar ACUVUE contactlenzen ontvangen, wanneer je jouw gegevens op het aanvraagformulier invult, vervolgens sturen ze je een e-mail met een persoonlijke e-voucher.
Zorg ervoor dat je vóór je afspraak in de winkel online kijkt, want je kunt soms kortingsbonnen online vinden die bij je oogarts inwisselbaar zijn voor een grote korting.

Verschillende Merken

Probeer een goedkoper merk. Comfort en kwaliteit van visie zijn van groot belang bij het kopen van contactlenzen, maar het is de moeite waard om je oogarts te vragen of er een vergelijkbaar, minder duur merk is die je kan proberen. Ook online zijn er veel huismerken te verkrijgen voor een goedkopere prijs. controleer wel eerst met je oogarts of dit huismerk bij jouw ogen past en voorkom zo problemen.

Bestel direct voor 1 jaar

Overweeg om een grote hoeveelheid te bestellen. Sites zoals 123lens.nl geven een grote korting als je meer lenzen in een keer besteld. Ze hebben ook veel lenzen op voorraad, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten op de verzending.

Kortingscode

Gebruik kortingscodes. Online coupon sites bieden tot 50% korting op bepaalde merken, . verzekeringsmaatschappijen bieden ook regelmatig kortingen op topmerken, dus zorg ervoor dat je jouw verzekering raadpleegt voordat je lenzen koopt. En vergeet niet om hier te kijken naar een korting of aanbieding op jouw lenzen. Vaak ontvang je een kortingscode als je je inschrijft voor hun newsletter. Het besparen van 5% elke keer dat je lenzen koopt, kan tegen het einde van het jaar echt oplopen.

Vergelijk prijzen online

Er zijn veel online sites die prijzen vergelijken van meerdere verkopers, waaronder op deze site.

Let bij het overwegen van de prijs op het volgende:

  • Inclusief verzend- en administratiekosten.
  • Probeer grote hoeveelheden te bestellen om de verzendkosten te verlagen, boven een bestelling van 35 euro is vaak de verzending gratis, maar controleer de vervaldatum van de lenzen. Zorg ervoor dat je al je lenzen kan dragen voordat ze verlopen.
  • Wees voorzichtig met het bestellen van contactlenzen uit het buitenland. Ook als de prijs een stuk goedkoper is, ze kunnen achteraf meer kosten dan je denkt, vanwege wisselkoersen en mogelijke invoerrechten.
    Ook zal je minder consumentenrechten hebben als er iets misgaat.


Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol