30/12/2016 by Pim de Groot with 1 comment

Gezond eten voor u ogen


wortels

1. wortelen

U heeft vast wel gehoord dat wortelen en andere oranje gekleurde groenten en fruit  gezond zijn voor u ogen, en u visie beschermen… en dat klopt! : Bèta-caroteen , een vorm van vitamine A die deze voedingsmiddelen hun oranje kleur geeft , helpt het netvlies en andere delen van het oog om soepel te functioneren.

Béta-caroteen, kan in het lichaam worden omgezet in vitamine A. Waardoor het ook bekend is als provitamine A. Vitamine A is uiterst belangrijk voor gezonde ogen, een tekort kan leiden tot droge ogen en een niet goed nachtzicht. Een halve wortel per dag is in principe al genoeg en essentieel voor gezonde ogen.

leafy-greens-eyes-400x400

 

 

2. Sla

Ze zijn verpakt met luteïne en zeaxanthine – antioxidanten, deze stoffen houden uw ogen in goede conditie en beschermen ze tegen schadelijke invloeden. Ook studies tonen aan, een lager risico op het ontwikkelen van macula degeneratie en staar.

 

 

 

 

1104p172-eggs-x

 

3. Eieren

Zoals spinazie en andere bladgroenten, is ook eigeel ook een goede bron van luteïne en zeaxanthine. de eigelen bevatten een natuurlijk pigment luteïne, dat belangrijk is voor de gezondheid van je ogen. Uit studies blijkt dat luteïne niveaus steeg met 26 % , terwijl zeaxanthine niveaus steeg met 38 % bij proefpersonen die één ei per dag aten. Zij vonden ook dat het eten van een ei per dag geen invloed LDL en HDL- cholesterol of triglyceriden had.

 

 

 

 

berries-for-eyes-400x400

 

 

4. Zwarte bessen, bosbessen 

zwarte bessen  zitten vol luteïne, zeaxanthine die het oog gezond houden. Uit onderzoek blijkt dat het eten van zwarte bessen of bosbessen, de scherpte van het nachtzicht verbetereren evenals het zicht op korte afstand wat uiterst belangrijk is om dat men tegenwoordig zoveel achter de computer zitten en op korte afstand kijken. Deze bessen zijn ook krachtcentrales van vitamine C, dat is aangetoond het risico op maculadegeneratie en cataract beperken .

 

 

 

 

 

oh3476p211-pistachios-x

5. pistaches

De enige noten die zo een grote hoeveelheid van luteïne en zeaxanthine bevatten , pistachenoten zijn de eye- vriendelijkste snack noten . Ze bieden luteïne en zeaxanthine en ook bevatten ze aanzienlijke hoeveelheden vitamine E. De mono- en meervoudig onverzadigde vetten in pistachenoten  helpen ook bij de absorptie van carotenoïden . In feite,  degenen die pistachenoten aan hun dagelijkse voeding toevoegen zijn er zeker van dat ze hun lichaam genoeg van de twee antioxidanten luteïne en zeaxanthine binnen krijgen. Deze antioxidanten spelen een belangrijke rol voor het beschermen van onze ogen.

 

 

 

 

 


zalm gezond voor u ogen6. Zalm

Zalm is een van de beste bronnen van oog – gezonde omega 3 vetzuren , waarvan is aangetoond dat het risico van ARMD – het achteruit gaan van de ogen door het verouderen zal verminderen en ook helpen tegen droge ogen.  Zalm is een natuurlijke bron van vitamine D , die ook oog gezondheidsvoordelen hebben.

 

 

 

three fresh tomatoes with green leaves isolated on white backgro

 

7. tomaten

Tomaten zijn verpakt met carotenoïden , zoals lycopeen , die geeft tomaten hun levendige rode kleur. Onderzoek toont aan dat de onderhavige lycopeen in oculaire weefsels voorkomt licht geïnduceerde schade aan het netvlies en andere delen van het oog.

Tomaten zijn ook een uitstekende bron van vitamine C , een visie beschermer . Tomaten met een beetje olijfolie samen eten zal helpen bij de absorptie van lycopeen . Onderzoekers zeggen dat het eten van voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten beter is dan het nemen van voeding supplementen.

 

 

 

 

Olijfolie8.Olijfolie

het gebruik van laag in trans- en verzadigd vetten,  helpt netvlies ziektenvoorkomen. Verschillende studies suggereren dat een mediterraan dieet (vis , plantaardig voedsel , en gezonde vetten) wordt aanbevolen voor een gezonde visie . Niet alleen is olijfolie vrij van transvetten en is laag in verzadigd vet , Australische onderzoekers ontdekten dat die gene die de meeste olijfolie hadden gebruikt 48 % minder kans op het ontwikkelen van LMD hadden . Bij het kopen van olijfolie, ga dan opzoek naar een fles die een extra anti-oxidant boost biedt. Ook is olijfolie goed voor de mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plak, wittere tanden en een frisse adem. Spoel je mond gedurende 20 minuten elke ochtend met één eetlepel ongeraffineerde plantaardige olie.

 

 

 

mais9. Maïs

Geel graan is zo een grote bron van luteïne en zeaxanthine een ½ kopje gekookte maïs heeft 1,8 gram gunstig pigmenten gecombineerd per portie. Deze natuurlijke gele pigmenten gaan verloren tijdens ARMD (Age-related Macular Degeneration), maar uit onderzoek blijkt dat oudere volwassenen die hun bloedspiegels weten te stimuleren van luteïne en zeaxanthine door het eten van voedsel zoals maïs en andere carotenoïden – hun risico van deze pigmenten te verliezen aanzienlijk verminderd. Een studie vond zelfs dat vrouwen die de meeste vruchten en groenten , met o.a. gele maïs aten, hun risico op het ontwikkelen van staar verminderden . Om de absorptie van de oog- vriendelijke pigmenten in maïs te verhogen , moet u maïs samen eten met voedel die wat vet in de voeding biedt zoals olijfolie , walnoten , of zalm.

 

 

spinazie10 Spinazie , boerenkool, en andere donkere bladgroente

Spinazie en andere donkere , bladgroenten zijn rijk aan twee antioxidanten opgeslagen in de macula – luteïne en zeaxanthine . De macula is de gele vlek van het netvlies dat fungeert als een natuurlijke sunblock, een afscherming voor het oog tegen schadelijke UV-stralingen. Luteïne en zeaxanthine absorbeert blauw licht , die vooral schadelijk zijn voor de retina. Deze voedingsstoffen kunnen ook de leeftijdsgebonden achteruitgang van het oog verminderen. Sinds luteïne en zeaxanthine in vet oplosbaar zij is het aanteraden Voedsel die Luteïne en Zeaxanthine bevatten samen met olijfolie te eten, dit zal helpen dat u er meer van hen zal opvangen.
Is ananas gezond? lees meer hierover.

Comments

Brianne

3 jaar ago

Al deze producten zijn inderdaad nuttig, maar niet altijd alles is er te verkrijgen

Leave Comment