Zitten je Contactlenzen niet lekker

14/01/2024 door Matan Klever with 0 comments

Zitten je Contactlenzen Niet Lekker, Probeer een ander Merk


Merk je dat je huidige contactlenzen niet goed aanvoelen? Misschien is een ander merk lenzen de oplossing voor jou. Volgens een recente studie gepubliceerd op healio.com, hoeven lenzendragers niet meteen te stoppen met lenzen dragen als ze niet lekker zitten of last krijgen van droge ogen. Vaak is het simpelweg een kwestie van van een ander merk contactlenzen proberen, om zo de meest comfortabele lens te vinden die het beste bij jouw ogen past.

Het onderzoek laat zien dat wanneer mensen die stoppen met het dragen van contactlenzen omdat ze ongemakkelijk zitten, vaak wel een goed passende lens vinden, wanneer ze een ander merk proberen.

Oog specialisten zeggen dat patiënten vaak niet duidelijk aangeven dat ze een bepaald type contactlens niet prettig vinden aanvoelen, en ze zich misschien niet goed realiseren dat er nog vele andere opties verkrijgbaar zijn.

Als je contactlenzen niet comfortabel aanvoelen, probeer dan samen met je oogarts of optometrist de juiste lens te vinden die wel prettig zit. Er zijn veel verschillende merken op de markt die lenzen aanbieden met diverse materialen, technologieën en pasvormen, waardoor het dragen ervan comfortabeler kan worden gemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ACUVUE, Biofinity, Air Optix  en het nieuwste merk Total30 van Alcon.

Het is belangrijk om eerst te kijken naar wat er niet goed is met je huidige contactlenzen. Voel je ongemak, droogheid, wazig zicht of heb je andere irritaties? Zo kan je samen met je optometrist gericht zoeken naar merken die hiervoor specifieke oplossingen geven.

 

Waarom overstappen naar een ander merk contactlenzen?

Materiaal en Comfort

Een belangrijke reden om van merk te veranderen is het verschil in materiaal en draagcomfort. Niet alle lenzen zijn hetzelfde, en bepaalde merken en elke lens fabrikant gebruiken andere materialen voor een optimaal draagcomfort gedurende de hele dag.

Innovatie in Technologie

Contactlens merken hebben verschillende technologische innovaties. Sommige merken maken gebruik van geavanceerde technologie om de zuurstofdoorlaatbaarheid te verbeteren, wat de gezondheid van je ogen ten goede komt. Overweeg merken die bekend staan om hun voortdurende technologische vooruitgang.

Aanpassing aan Levensstijl

Een ander merk kan beter passen bij jouw specifieke levensstijl. Of je nu actief sport, veel tijd achter een computer doorbrengt, of gewoon gemak zoekt, bepaalde merken bieden lenzen die aansluiten bij jouw unieke behoeften.

 

Hoe stap je over naar een ander merk?

Doe een Oogonderzoek

Voor een soepele overgang moet je eerst een oogonderzoek doen. Dit helpt om te zien of er problemen zijn met de gezondheid van je ogen en maakt het makkelijker om te beslissen welk nieuw merk het beste is.

Overleg met je Oogspecialist

Ga langs bij een oogspecialist voor persoonlijk advies om een merk te kiezen dat perfect past bij jouw ogen. Zij kunnen je begeleiden op basis van hun expertise en ervaring.

 Geleidelijke Overgang

Begin rustig aan met het dragen van de nieuwe lenzen als je overstapt naar een ander merk. Op die manier geef je je ogen de tijd om geleidelijk te wennen aan de nieuwe lens.

Kortom, in plaats van meteen te stoppen met het dragen van lenzen, kan een simpele overgang naar een ander lenzen merk wellicht de oplossing zijn voor een comfortabelere ervaring. Ontdek verschillende merken en geniet van het dragen van lenzen met het optimale comfort dat bij jou past.

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.