blauwe ogen met kleurlenzen

28/09/2023 door Matan Klever with 1 comment

Blauwe Ogen met Kleurlenzen


Je hebt bruine of grijze ogen en droomde altijd al van blauwe ogen, dat kan nu met blauwe kleurlenzen. Van baby blauwe naar andere blauwe tinten, je kunt precies kiezen wat het beste bij jouw oogkleur past.

Net als andere contactlenzen, zijn ook blauwe kleurlenzen online met of zonder recept te bestellen, je kunt zelfs kiezen uit kleurlenzen op sterkte.

Wil je weten waar kleurlenzen het goedkoopst zijn? Welk merk je waar kan bestellen? Welke blauw lenzen zijn het geschiktst voor donker bruine en groene ogen? Antwoord op al je vragen en goede tips lees je hier.

Blauwe lenzen voor donker bruine en donker Grijze ogen

Wanneer je kiest voor blauwe of lichtblauwe kleurlenzen bij donker bruine of grijze ogen, raden we aan om op zoek te gaan naar “Opaques” kleurlenzen die niet doorzichtig zijn.

Meer blauw op de lens en een lichte blauwe schaduw op de pupil zal uitstekend voor je werken. Je natuurlijke donkerbruine ogen krijgen een zeer goede natuurlijke blauwe kleur wanneer de schaduw van de blauwe kleur niet doorzichtig is.

blauwe kluerlenzen

Welke kleurlens is geschikt voor donkere ogen

Expressions Colors zijn gekleurde maandlenzen van Coopervision die geschikt zijn voor mensen met donkere ogen. Ze zullen je natuurlijke oogkleur veranderen zonder er onnatuurlijk uit te zien, en ze zijn beschikbaar in zeven kleuren, waaronder drie verschillende blauwe tinten: Donkerblauw, Blauw en Aqua.

Ook geschikt voor donkere ogen zijn de gekleurde maandlenzen FreshLook Colorblends en FreshLook Colors van Ciba Vision, die de natuurlijke oogkleur bedekken. Ciba Vision heeft een reeks gekleurde contactlenzen genaamd FreshLook Colors, en ze zorgen voor nogal een dramatische verandering.

Vergelijk Freshlook Colorblends lenzen voordat je ze online gaat kopen. Freshlook Colors zijn er in vier kleuren met o.a. 1 blauwe lenzen.

Ciba Vision heeft een reeks gekleurde contactlenzen genoemd FreshLook Colorblends en ze maken nogal een dramatisch verschil. Freshlook Colorblends zijn er in 12 kleuren met o.a. 3 blauwe lenzen

Soflens Natural Colors zijn gekleurde maandlenzen van Bausch Lomb en bedoeld om donkere oogkleur te veranderen. Maar ze zijn geschikt voor zowel lichte als donkere ogen.  Soflens Natural Colors zijn er in 10 kleuren met o.a 3 verschillende blauwe kleuren.

Ontdek Ook: Waar kan ik Halloween Lenzen Kopen?Natuurlijke Kleurlenzen

 

Blauwe lenzen voor lichtgroen of lichtgrijze ogen

Als je lichtgroene of lichtgrijze ogen hebt, kies dan juist voor een “blended” doorzichtige kleurlens. Lichtblauw, koningsblauw en helderblauw kunnen een mooi opvallend effect geven. Opaak, oftewel niet-doorzichtige blauwe lenzen, zijn vooral geschikt voor mensen met zwarte ogen, bruine en donker grijze ogen.

Als je al blauwe ogen hebt, kun je ook het beste gaan voor blauwe lenzen die doorzichtig zijn, zo creëer je een natuurlijke look die alleen je oogkleur versterkt.

Welke Kleurlens is geschikt voor lichte ogen

FreshLook Dimensions zijn gekleurde maandlenzen die natuurlijk lichte oogkleuren duidelijker doen uitkomen en versterken. Ze worden niet aanbevolen voor mensen met natuurlijk donkere ogen, omdat de kleur van de lenzen niet volledig dekkend is.

Freshlook Dimensions  zijn ook geschikt als je al blauwe ogen hebt, maar ze wilt versterken. FreshLook Dimensions zijn verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder 2 blauwe: Caribbean Aqua en Pacific Blue.

Blauwe lenzen voor groene ogen

Net als bij bruine en donkere ogen, kunnen blauwe contactlenzen ook groene ogen versterken. Je kunt ook kiezen voor doorzichtige blauwe lenzen voor groene ogen, maar dit zal niet veel verschil maken.

Heldere blauwe contactlenzen zullen het beste bij groene ogen werken, maar het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur. Opaak turquoise gekleurde contactlenzen zijn beschikbaar om groene ogen te accentueren door ze een egaler kleur te geven. Ze zullen je natuurlijke groene oogkleur volledig bedekken met een nieuwe blauwe oogkleur. Kies een tint die het beste bij je huidskleur past.

Blauwe kleurlenzen bestellen

Gekleurde lenzen kunnen je hele uiterlijk veranderen. Tegenwoordig kun je kleurlenzen bestellen voor betaalbare prijzen en kiezen uit verschillende merken. De verscheidenheid aan opties van diverse fabrikanten zorgt voor variatie en een unieke uitstraling.

Toch is het nog steeds aan te raden om, vooral als je normaal gesproken geen contactlenzen draagt, de kleur lens van je keuze voor de eerste keer door de opticien te laten controleren.

Bij maandlenzen moet je er rekening mee houden dat de lens elke avond voor het slapengaan moet worden verwijderd en goed moet worden gereinigd met lenzenvloeistof.

Reacties

Annemarie

2 jaar ago

Ik heb mijn hele leven al blauwe ogen gewild..dus die kleurenlenzen zijn een geweldige uitvinding !! Alleen heb ik een hele hoge cilinder en al snel last van droge ogen omdat ik voor mijn werk lang achter de computer zit. Weet iemand of blauwe kleurlenzen ook met hoge cilinder te krijgen zijn en extra zuurstof kunnen doorlaten ? (Zoals die silicone lenzen) Annemieke

Plaats Commentaar


Author Bio

Met jarenlange schrijfervaring in de optiekbranche heeft Matan diepgaande kennis opgebouwd over contactlenzen.
Hij is gepassioneerd om zijn kennis te delen en mensen te helpen de goedkoopste contactlenzen te vinden.
Met een rijke schrijfervaring heeft hij talloze informatieve artikelen en blogs geschreven over contactlenzen.