contactlens binnenste buiten

Een vraag die veel nieuwe lenzen dragers hebben is: Hoe kan ik zien of mijn contactlens verkeerd om in doe?
Hoe weet je wanneer je contactlens binnenstebuiten zit?  contactlens-verkeerd

De truc is om de lens op je vinger te plaatsen, zodat er een kop wordt gevormd. Dan hou je de lens direct voor je ogen, zodat je naar de zijkant kijkt

Als de lens een “U” vormt met de uitlopende bovenkant is de lens binnenstebuiten. Als het slechts een “U” vormt, is lens in de juiste positie.

Als je lenzen draagt met een handling tint is er een andere manier om te zien of de lens binneste buiten is, plaats de lens op je vingertop en vervolgens moet je naar beneden kijken. De rand van een gekleurde lens moet er erg blauw uitzien(of groen, afhankelijk van de tint), dat zal niet het geval zal zijn wanneer de lens omgekeerd zit.
goedkoop lenzen bestellen.
Sommige contactlenzen hebben ook een laser-markering, zoals de merknaam aan de rand, om je te helpen. Als je deze goed kan lezen, dan zit de lens niet binnenstebuiten.

Maak je geen zorgen als u een contactlens in het oog binnenstebuiten zit. De lens zal zich ongemakkelijk aanvoelen, maar het kan geen kwaad.

Lens goed

goed

Lens fout

verkeerd-om

Reacties

Merel

6 jaar ago

Ik heb al vaak mijn lenzen binnenstebuiten ingedaan en dat voelt heel naar. Goed om te horen dat dit geen kwaad kan, maar vooral fijn dat ik het met deze tips nooit meer verkeerd doe!

Plaats Commentaar


Top Lenzen Aanbieders

123lens vergelijkenPearle lenzen vergelijken
LensOnline lenzen vergelijkenlenzen vergelijken bij Bol