Top 10 Mythes over contactlenzen

06/08/2015 door Pim de Groot with 0 comments

Top 10 Mythes over contactlenzen


Mythe 1: Het dragen van contactlenzen kan pijnlijk zijn

Contactlenzen doen absoluut geen pijn en zijn juist gemaakt om  comfort te bieden. Veel  contactlensdragers vergeten zelfs dat ze lenzen  in hebben.  Wel is gebruikelijk  voor dragers van contactlenzen dat hun ogen voor de eerste keer even moeten wennen .In tegenstellig tot  harde lenzen, die in het begin goed te voelen zijn en zelfs een beetje pijnelijk kunnen aanvoelen. Is dit juist niet het geval met zachtelenzen.

Mythe 2: Ik zal niet in staat zijn om contactlenzen in te brengen.

Leren hoe je contactlenzen in moet doen  vergt wel een beetje oefening. Uw opticien zal ervoor zorgen dat u volledig getraind zal zijn, voordat u lenzen krijgt  voorgeschreven. Het indoen van contactlenzen wordt al snel eenvoudige gewoonte voor mensen.

Mythe 3: Contactlenzen kunnen vast komen te zitten in mijn oog

Contactlenzen zijn zo gemaakt dat ze niet vast  houden aan uw oog. Als u problemen ondervindt bij het verwijderen van uw contactlenzen is het waarschijnlijk doordat ze te lang zijn gedragen en uw ogen droog zijn geworden. Droogte kan gemakkelijk worden verholpen door een paar lenzenvloeistof druppels in het oog te druppelen. Dit zal de contactlens helpen  los te komen. De contactlens moet dan makkelijk te verwijderen zijn.

Mythe 4: Contactlenzen kunnen kwijt raken binnen of achter mijn oog

Het is absoluut onmogelijk om uw contactlenzen kwijt te raken binnen of achter uw oog. Een dun membraan dat zich uitstrekt tussen de oogleden bedekt uw oog. Contactlenzen zitten voor het membraan en het membraan meer dan sterk genoeg om contactlenzen kan bewegen achter het oog.

Mythe 5: Contactlenzen vallen vaak uit en raken kwijt

Hoewel het niet onmogelijk is, is het een zeldzame gebeurtenis. Als uw goed met u contactlenzen omgaat is de kans van het uitvallen minimaal.

Mythe 6: Contactlenzen veroorzaken ooginfecties

Als u de richtlijnen van uw Opticien en de fabrikant van uw contactlenzen nauwkeurig volgt dan is er een zeer laag risico op nadelige gevolgen van contactlenzen. Om ervoor te zorgen dat uw lenzen geen door ogen schade veroorzaakt is het essentieel dat u een bezoek brengt aan  uw opticien om de 6 maanden.

Mythe 7: Ik zal niet in staat zijn om contactlenzen te vinden die krachtig genoeg zijn voor mijn ogen.

Fabrikanten produceren een enorm scala aan lenzen om  allerlei recepten te voorzien. Contactlenzen zijn beschikbaar in correct myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid), presbyopie, astigmatisme en vele combinaties van het bovenstaande.

Mythe 8: Contactlenzen kosten een fortuin

Contactlenzen zijn drastisch in prijs  gedaald in de afgelopen jaren. Door de  verschillende soorten contactlenzen die verschillende prijzen hebben, is moeilijk te zeggen in het algemeen hoeveel contactlenzen kosten. Het bestellen van lenzen online zal u geld besparen.  Een van de goedkoopste aanbieders van contactlenzen is Hans Anders  waar u een besparing van meer dan  100 euro per jaar kunt vinden in vergelijking met met andere lenzen winkels.

Mythe 9: Alleen volwassenen kunnen contactlenzen dragen

Vele contactlensdragers zijn tieners en kinderen. Er is geen gezondheids reden dat  er  onder de 18 jaar geen contactlenzen kan worden dragen. Echter, voor minderjarigen is het verplicht om eerst  toestemming van  hun ouders te krijgen.

Mythe 10: Contactlenzen vereisen een moeilijke en tijdrovende verzorging

Daglenzen vereisen helemaal geen schoonmaak, na het dragen worden ze aan het eind van de dag weggegooid  en de volgende morgen weer vervangen met een schoon nieuw paar. Twee-wekelijkse en maandlenzen moeten wel worden schoongemaakt met lenzenvloeistof en worden bewaard  in een contactlensdoosje. Dit is een eenvoudig proces.

Plaats Commentaar