23/07/2015 by admin with 1 comment

lensvloeistof Explosief materiaal


Waterstofperoxide als lenzenvloeistof is aan een onverwachte opleving bezig, maar dat gaat ook gepaard met onverwachte problemen: vorige week werd een lensdrager op een vliegveld ergens in Amerika gearresteerd en werd de explosievenopruimingsdienst opgetrommeld…omdat ze een fles waterstofperoxide ‘naar binnen wilde smokkelen’.

Via de e-mail tam-tam kwamen er meer verhalen mijn inbox binnen: een optometrist uit Amerika merkte op dat de combinatie van waterstofperoxide en nagellakremover (aceton) als een rode lap op een stier werkt bij beveiligingsbeambten – daar zou je een bom van kunnen maken, zo ondervond één van zijn lensdragers. Een collega uit Australië vertelde dat een klant zelfs gevraagd was een slok te nemen van haar lensvloeistof, om aan te tonen dat het niet giftig was! Mensen die daglenzen dragen hebben dit probleem niet, die hebben geen lenzen vloeistof nodig. Na navraag bij de desbetreffende organisaties blijkt het om enkele excessen te gaan: de regels zijn vrij simpel. Iedereen mag 100 ml flesjes vloeistoffen meenemen in de handbagage in een afgesloten plastic zakje. Maar toegegeven, dat is niet veel natuurlijk als het om waterstofperoxide gaat.

Grotere flessen kunnen in principe zonder problemen worden aangegeven en meegenomen, maar niet alle beveiligingbeambten zijn daarvan op de hoogte lijkt het. Enkele internationale collegae geven tegenwoordig een brief mee met de ‘medische noodzaak’ van de waterstofperoxide, wat het probleem zou moeten verhelpen. Zie ook Contact Lenses Today voor dit hedendaagse dilemma.

Comments

Peter

8 jaar ago

Ik kom net terug van vakantie en je mag absoluut geen lenzenvloeistof in je handbage mee nemen

Leave Comment