ooglidcorrectie

14/03/2017 by admin with 0 comments

Alles wat je moet weten over ooglidcorrecties


Ooglidcorrecties lijkt voor sommigen misschien puur voor het mooie effect. Echter is dit ook vaak noodzakelijk voor sommige mensen. In dit artikel wordt beschreven wat een ooglidcorrectie is en waarom een ooglidcorrectie soms nodig is. Ook wordt de behandelprocedure uitvoerig besproken.

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een operatie die ondergaan kan worden voor het oog. Dit wordt veelal gedaan omdat het ooglid (deels) over het oog heen hangt. Tijdens de operatie wordt het ooglid opgeheven of wordt er zelfs een stukje tussen uit gehaald. Hierdoor is het ooglid weer op normale hoogte en zullen de bijkomende problemen ook verholpen zijn.

 

Waarom een ooglidcorrectie?

Het effect van een ooglidcorrectie kan zijn dat mensen er minder moe uitzien doordat de ogen half gesloten leken te zijn. In hele extreme gevallen kan het zelfs zo zijn dat mensen minder zien door dat hun oogleden letterlijk over hun ogen heen hangen. Het is dan in zo’n geval echt noodzakelijk om een ooglidcorrectie aan te gaan.

 

Wat is het verschil tussen een ooglidcorrectie en een ooglift?

Het woord ooglift wordt ook vaker gebruikt. Je kan je dan ook afvragen wat precies het verschil is tusen een ooglidcorrectie en een ooglift. In de praktijk is hier echter geen verschil in. Een ooglift is precies hetzelfde als een ooglidcorrectie. In medische termen wordt voornamelijk het woord ooglidcorrectie gebruikt.

 

Is een ooglicorrectie duur?

Als je denkt dat je een ooglidcorrectie nodig hebt vraag je je natuurlijk ook af wat de kosten hiervan zijn. De kosten worden soms volledig vergoed. Als het ooglid over je pupil hangt en je dus beperkingen ervaart met je zicht, is een operatie de enige oplossing en worden dus jouw kosten ook volledig vergoed. Echter, als dit niet het geval is, worden de kosten niet vergoed. In dat geval betaal je dan ook rond de 800 a 900 euro per ooglid. Onderoogleden zijn hierin wel wat duurder. Dit aangezien de onderoogleden moeilijker zijn om te behandelen. Ook kan er bijvoorbeeld een wenkbrauwlift worden gedaan. Dit is dan ongeveer dubbel zo duur als een ooglid.

 

Conclusie

Nu weet jij precies wat een ooglidcorrectie is, waarom een ooglidcorrectie soms nodig is en wat het verschil is tussen een ooglidcorrectie en een ooglift. Ook heb je gelezen dat een ooglidcorrectie behoorlijk in de prijzen kan lopen. Echter, als dit echt een medische noodzakelijkheid is, wordt dit allemaal vergoed door jouw zorgverzekering. Met deze informatie weet jij precies wat voor keuze jij nu kan maken.

Leave Comment