acuvue oasys lenzen vergelijken

06/08/2015 by Pim de Groot with 1 comment

Acuvue Oasys terug op de Nederlandse markt


Acuvue Oasys is weer te bestellen in Nederland. Na bijna 2 jaar zonder deze lenzen is het nu tijd voor een hernieuwde kennismaking en zijn de  lensdragers niet meer de dupe. Hieronder leest u een aantal belangrijke feiten en handige informatie over deze lens.

Hoog draagcomfort

De unieke HYDRACLEAR Plus technologie heeft een bevochtigingsmiddel (PVP) in het lensmateriaal verweven. Dit zorgt voor een zeer gladde contactlens met een goede bevochtiging. Deze eigenschappen creëren een uitstekend draagcomfort. Tijdens een twee jaar durende studie is gekeken hoe het oogoppervlak vóór het dragen van Acuvue Oasys lenzen is en na twee jaar dragen van Acuvue Oasys lenzen. De lengte van de studie is opmerkelijk. Meestal duren studies met betrekking tot contactlensmaterialen niet zo lang. De studie toont aan de hand van de hoeveelheid staining aan, dat lensdragers die een ander type lens dragen na twee jaar Acuvue Oasys contactlenzen dragen significant minder staining vertonen. Daarnaast blijkt er geen significant verschil te zijn tussen het oogoppervlak van een nietcontactlensdrager, bij aanvang van de studie, en na twee jaar dragen van Acuvue Oasys contactlenzen. Een prettig idee voor elke aanpasser dat de lens geen zichtbare fysische veranderingen laat ontstaan.

Lid Wiper Epitheliopathy

Het afgelopen jaar is de relatie tussen LWE en discomfort belangrijk geworden. Lid Wiper Epitheliopathy ontstaat door wrijving tussen de lidwiper en het oog- of  contactlensoppervlak. Hierdoor kan irritatie en discomfort ontstaan. Uit de studie van Pult (200lid9) is gebleken dat de Acuvue Oasys lens de minste LWE veroorzaakt
bij contactlensdragers. Verder toont de studie aan dat symptomatische contactlensdragers significante verbetering ervaren met Acuvue Oasys. Ook de limbale roodheid blijkt met de Acuvue Oasys lenzen significant verminderd. Op zich niet zo gek wanneer je bedenkt dat deze contactlens de laagste frictiecoëfficiënt heeft van alle bekende silicone hydrogel contactlenzen. Daarnaast is de modulus zeer laag en de zuurstofvoorziening naar het oog optimaal.

Watergehalte

Op het congres van de ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology) in 2010 is een poster gepresenteerd van Rebecca Jones en Lyndon Jones. In dit onderzoek is in vitro gekeken naar de dehydratie van verschillende zachte contactlensmaterialen. In het algemeen lijkt de dehydratie van hydrogel materialen
gerelateerd te zijn aan het aangegeven watergehalte van de lens. Maar het watergehalte lijkt niet direct verband te houden met comfort. De deelnemers reageerden namelijk zeer wisselend over het comfort van lensmaterialen met hetzelfde watergehalte.

ACUVU E  OASYS

Uiteindelijk is het belangrijker om te kijken naar de kwaliteit van contactlenzen op het gebied van eigenschappen als gladheid (frictiecoëfficiënt), modulus en oppervlakte bevochtiging. Deze zorgen echt voor een comfortabele ervaring met het dragen van contactlenzen. Samen met de voordelen van 2 bcr’s, het twee weken systeem en een klasse 1 UV filter zijn er dus genoeg redenen om Acuvue Oasys opnieuw te ontdekken.

Comments

Bas

3 jaar ago

Blij dat hij weer te krijgen is in NL :-)

Leave Comment